10.3.4. Kaapelointi
Raitiotien kaapeloinnin runkoreitin muodostavat MP110-putket. Kaapelikanava-alueella reitin kapasiteetti tarkastellaan erikseen. Kaikki putket varustetaan tunnisteilla molemmissa päissä.
Kaikki raitiotiejärjestelmän maanalaiset kaapelit suojataan mekaanisesti kestävällä suojaputkella. Rata- ja tiealueen alla olevien kaapelisuojaputkien on oltava A-luokan putkea SN16. Rata-alueen betonin sisään valettujen putkien tyypit määritetään tapauskohtaisesti. Sähkökaapelit ja ohjauskaapelit asennetaan eri putkiin tai kanavassa eri osioihin. Varikkoalueella ja silloilla, joissa on vain raitiotieliikennettä, voidaan käyttää kaapelikanavaa.
Varikon ulkopuolella asennettavien kaapelikanavien kannet on suunniteltava ilkivallan kestäviksi. Kansi on lukittava esimerkiksi ruuvaamalla tai suunniteltava niin painavaksi, ettei sitä voi nostaa käsin.
Kun suojaputkien peitesyvyys on alle 0,7 metriä, tulee käyttää SN64-kaapelinsuojaputkia tai lisätä suojaputkien päälle lisäsuojaus. Rata-alueella sepelissä lisäsuojana voidaan käyttää joko putkia tai taipuisia QA-suojaputkia. Lisäsuojatyyppi määritetään järjestelmäkohtaisesti.
Kaapelien ja kaapelijatkojen on täytettävä maakaapeliasennusten mekaaniset vaatimukset. Kaapelien ja kaapelijatkojen asennuksissa on noudatettava valmistajan ohjeita. Kaapelijatkot määritetään järjestelmä- ja kaapelikohtaisesti. Lähtökohtaisesti vältetään kaapelijatkojen tekemistä.
Kaapelit ja kaapelijatkot on varustettava yksilöllisillä ja mekaanisesti kestävillä tunnisteilla. Kaapelien sijainnit ja kaapelijatkojen tunnisteet kirjataan kaapelointikuvioihin ja jatkosluetteloihin. Tietoliikennekaapelit merkitään tilaajan osoittaman kaapelisijaintitietojärjestelmän vaatimusten mukaisesti.
Kaikkien kaapelointien mekaaninen suojaus on varmistettava vähintään 2,2 metrin korkeuteen asti perustuksesta tai maan pinnasta. Suojauksessa on huomioitava ilkivaltasuojaus. Terässuojan käytössä tulee huomioida maadoitus- ja korroosiovaatimukset. Liittyvien järjestelmien kaapeloinnissa noudatetaan kaupungin yleistä järjestelmää koskevaa ohjeistusta.
Muokattu viimeksi: