fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / HAKAMETSÄN PYSÄKKI VALOTAIDE

Hakametsän pysäkille etsimme valotaiteilijaa tai taiteilijan ja valosuunnittelijan muodostamaa työryhmää suunnittelemaan valotaideteosta. Valoteoksen ei toivota olevan osana pysäkkikatosta vaan sijoittuvan pysäkkilaiturin yhteyteen. Pysäkki sijoittuu kauppakeskittymän ja uuden kerrostaloalueen välille. Yksityisautoliikenne alueella on vilkasta ja turvallisuus näkökulmat on otettava suunnittelussa huomioon.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO LUONNOSTYÖSTÄ

Taiteilijalle maksetaan luonnospalkkio 3000€ + alv. Toteutuspalkkiona maksetaan 7000€ + alv. Toteutuskustannuksia varten on varattu 35 000€ + alv.

AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 7.2.2020 ja päättyy 2.3.2020 klo 15.00. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään maaliskuussa 2020. Pysäkin taiteen tulee olla valmiina kevään 2021 aikana.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet muotoilija Vesa Varrela, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy. Päätöksenteossa kuullaan myös pysäkkien suunnittelijan, Idis Design Oy:n ja JC Decaux:n edustajia.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella. Mahdolliset haastattelut järjestetään maalis-huhtikuussa.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Työryhmän ollessa kyseessä, on yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä kuvineen sekä tekstimuotoiset kuvaukset referenssiteoksista tai teoskokonaisuuksista sisältäen tiedon mahdollisista tilaajasta tai yhteistyökumppaneista. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää.
  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

HUOM! Tässä vaiheessa hakijoilta ei toivota luonnoksia, vaan ainoastaan näytteitä jo tehdyistä töistä.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: