fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / HIPPOS JA SARJAKUVA

Taiteilijahaulla etsimme taiteilijaa, jolta tilataan sarjakuvakokonaisuus Hippoksen pysäkin roiskesuojiin toteutettavaksi. Toteutustapa voi olla joko puristelevyyn laminoitu painatus tai jyrsintä. Hippoksen pysäkki sijoittuu ympäristöön, jossa on oppilaitoksia ja tulevaisuudessa myös opiskelija-asumista. Opiskelijoiden lisäksi pysäkkiä tulevat käyttämään lähialueen asukkaat sekä mahdollisesti Litukan siirtolapuutarhan mökkiläiset.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO

Taiteilijalle maksetaan luonnospalkkio 3000€ + alv. Toteutuspalkkiona maksetaan 7000€ + alv. Palkkio sisältää korvauksen tilatun sarjakuvan käytöstä roiskesuojien lisäksi myös muussa ratikkaan liittyvässä toiminnassa. Palkkioon eivät sisälly toteutuskustannukset.

 AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 31.8.2020 ja päättyy 28.9.2020 klo 23.59. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään lokakuussa 2020. Digitaalisen materiaalin tulee olla valmiina keväällä 2021 myöhemmin tarkennettavan aikataulun mukaisesti.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy. Päätöksenteossa voidaan kuulla myös pysäkkien suunnittelijan, Idis Design Oy:n ja JC Decaux:n edustajia.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Työryhmän ollessa kyseessä, on yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä kuvineen sekä tekstimuotoiset kuvaukset referenssiteoksista tai teoskokonaisuuksista sisältäen tiedon mahdollisista tilaajasta tai yhteistyökumppaneista. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää.
  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.

 


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: