fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / OPISKELIJAN PYSÄKKI JA ÄÄNITAIDE

Taiteilijahaulla etsimme kolmea taiteilijaa tekemään ääniteoksia Opiskelijan pysäkkiympäristöön. Teosten tulee soveltua julkiseen esitykseen eivätkä ne saa loukata mitään ihmisryhmiä. Pysäkin ympäristöön sijoittuu oppilaitosten ja eritysiesti opiskelija-asumisen lisäksi myös muita toimijoita, yhtenä Suomen Kuurosokeat Ry, jonka toiveet äänitaiteen ominaisuuksista otetaan huomioon suunnittelussa.

Kohteeseen valitaan kolme taiteilijaa, joilta jokaiselta tilataan yksi ääniteos esitettäväksi raitiotien pysäkkikatoksen yhteydessä tai raitiovaunuissa.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO LUONNOSTYÖSTÄ

Taiteilijalle maksetaan palkkio 10 000€ + alv / ääniteos. Palkkiota vastaan taiteilija luovuttaa Tampereen Raitiotie Oy:lle / Tampereen kaupungille oikeuden käyttää ääniteosta pysäkkiympäristössä sekä mahdollisesti raitiovaunuissa määrittelemättömän ajan. Ääniteosta tai sen käyttöoikeutta ei saa luovuttaa muille toimijoille ilman erillistä sopimusta.

Teoksen esityksessä vaadittava laitteisto ei sisälly palkkioon.

 AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 7.2.2020 ja päättyy 2.3.2020 klo 15.00. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään maaliskuussa 2020. Pysäkin taiteen tulee olla valmiina vuoden 2020 loppuun mennessä.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet muotoilija Vesa Varrela, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy. Päätöksenteossa kuullaan myös pysäkkien suunnittelijan, Idis Design Oy:n ja JC Decaux:n edustajia.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella. Mahdolliset haastattelut järjestetään maalis-huhtikuussa.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua äänitaiteilijat tai säveltäjät, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Mikäli kyseessä on työryhmä, on vähintään yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä sekä tekstimuotoiset kuvaukset referenssiteoksista tai teoskokonaisuuksista sisältäen tiedon mahdollisista tilaajasta tai yhteistyökumppaneista. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää. Linkit esiteltäviin referensseihin toimitetaan osana tätä tekstitiedostoa. Referenssit voidaan ladata kotisivuille, YouTubeen, Vimeoon tai vastaaviin alustoihin. Huom1! Äänitiedostoja ei voi ladata hakulomakkeeseen. Huom2! Varmista, että lataamasi tiedosto on valintaraadin kuunneltavissa ilman käyttörajoituksia linkin kautta.
  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

HUOM! Tässä vaiheessa hakijoilta ei toivota luonnoksia, vaan ainoastaan näytteitä jo tehdyistä töistä.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: