fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / RAITIOTIEPYSÄKKIKATOSTEN LASIPAINATUKSET

Mitat suuntaa-antavia, muutokset mahdollisia

Tampereen raitiotien pysäkkikatoksien laseihin integroidaan taidetta painattamalla laseihin taiteilijan niihin suunnittelema kuviointi. Kuvioidut lasit sijoittuvat pysäkkikatoksen takaseiniin ja kattoon. Kuvioinnin tulee olla kaikissa takaseinälaseissa identtinen, kuten myös kaikissa kattolaseissa. Kuvioinnin tarkoituksena on estää ihmisten ja eläinten törmääminen lasiin sekä erityisesti katossa peittää sinne väkisin kertyvää likaa. Kuvio ei kuitenkaan voi olla liian tiivis, jotta lasin läpinäkyvyys säilyy. Kuvio tulee tehdä yhdellä värillä. Tavoitteena on, että yleisilme säilyy mahdollisimman neutraalina ja lasit sopivat kaikille pysäkeille.Pysäkkejä on raitiotien ensimmäisellä osalla 23. kappaletta ja sama kuvio toistuu kaikkien ratikkapysäkkikatoksien laseissa. Pysäkkitoimittajana toimii JC Decaux. Pysäkkikatokset on suunnitellut Idis Design Oy.

Taiteilijahaulla etsimme taiteilijaa suunnittelemaan pysäkkien laseihin painatettavan kuvamateriaalin.

Kohteeseen valitaan yksi taiteilija. Valitulta taiteilijalta tilataan luonnos laseihin painatettavasta kuvasta. Kun luonnos on hyväksytty, jatketaan työtä niin, että lopputuloksena on painovalmis tiedosto.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO LUONNOSTYÖSTÄ

Luonnostyöstä maksetaan valitulle taiteilijalle luonnospalkkio 3000€ + alv ja luonnoksen viimeistelystä painovalmiiksi tiedostoksi 3000€ + alv. Lisäksi maksetaan taiteilijapalkkiona 3000€ + alv.  Mahdolliset koepalojen kulut tai muut kustannukset eivät sisälly palkkioon.

AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 7.11.2019 ja päättyy 27.11.2019 klo 23.59. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta joulukuussa 2019. Sopimus luonnostyöstä tullaan laatimaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Painovalmiin tiedoston tulee olla valmis maaliskuun alkuun mennessä.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet muotoilija Vesa Varrela, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer oy. Päätöksenteossa kuullaan myös pysäkkien suunnittelijan, Idis Design Oyn ja JC Decauxin edustajia.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella. Mahdolliset haastattelut järjestetään joulukuun alkupuolella.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa kuvamateriaalia.

 

 

KUKA VOI HAKEA?

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Lisäksi vaaditaan, että taiteilijalla on mahdollisuus laskuttaa palkkio tilaajalta.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia hakuliitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä, eli näytettä aiemmista töistä kuvineen sekä tekstimuotoiset kuvaukset referenssiteoksista tai teoskokonaisuuksista sisältäen tiedon mahdollisista tilaajasta tai yhteistyökumppaneista. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää. Referenssit toimitettaan pdf:nä, jonka jokaisella sivulla on oltava taiteilijan nimi. Materiaali toimitettaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.
  • CV (pdf-tiedostona)

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoinen motivaatiokirje siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: