fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / SÄHKÖKAAPIT

Raitiotien mukana katukuvaan on tullut suuri määrä sähkökaappeja. Sähkökaappeja on kolmea eri kokoa ja osa niistä sijaitsee näkyvillä paikoilla. Taiteilijahaulla etsimme taiteilijoita, joilta tilataan taiteellinen suunnittelu sähkökaappien pintoihin. Toteutustapa voi olla joko yliteippaus tai verhoilu digipainetuilla levyillä. Lopullinen painettava materiaali toimitetaan digitaalisessa muodossa, mutta kuvamateriaalin toteutustapa on täysin vapaasti valittavissa. Tavoitteena on löytää sekä yksittäisiä kuvia, että kuosimaista materiaalia. Aihemaailmaa toivotaan löydettävän sähkökaappien sijaintipaikoilta hyödyntäen joko alueen historiaa, nykypäivää tai kuvitteellista tulevaisuutta. Aiemmin toteutettujen soveltuvien teosten käyttö on myös mahdollista.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO

Taiteilijalle maksettava palkkio riippuu käytettävien kuvien määrästä. Palkkioon eivät sisälly toteutuskustannukset.

AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 30.9.2020 ja päättyy 29.10.2020 klo 23.59. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään marraskuussa 2020. Digitaalisen materiaalin tulee olla valmiina keväällä 2021 myöhemmin tarkennettavan aikataulun mukaisesti.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet taiteilija Johanna Pihlajamaa, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuva teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Työryhmän ollessa kyseessä, on yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä kuvin esitettynä. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää.
  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit nähdä teoksesi Ratikan reitillä. Kerro myös, oletko erityisesti kiinnostunut kuosimaisen tai uniikin kuvan tuottamisesta, vai molemmista. Mikäli sinulla on valmista kuvamateriaalia, jonka näkisit soveltuvan tähän tarkoitukseen, voit kertoa myös siitä tässä kuvauksessa.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: