fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / SORINAUKION PYSÄKKI JA KIVETYS

Taiteilijahaulla etsimme taiteilijaa suunnittelemaan pysäkkilaiturien väliselle alueelle kivetykseen integroituvaa taideteosta. Raidealueen kivetyksen materiaalina tullaan käyttämään betonisia kiviä. Toteutettavan teoksen tulee koostua kivetykseen integroitavista uniikeista kappaleista ja sen on noudatettava kivetyksen dimensioita sekä olla pinnaltaan huollettavissa käytettävällä kalustolla.

Kohteeseen valitaan yksi taiteilija. Valitulta taiteilijalta tilataan luonnos. Kun luonnos on hyväksytty, jatketaan työtä niin, että lopputuloksena on kivetykseen integroitavat elementit sekä tarkka ladontasuunnitelma.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO LUONNOSTYÖSTÄ

Luonnostyöstä maksetaan valitulle taiteilijalle luonnospalkkio 3000€ + alv. Toteutusvaiheessa maksetaan taiteilijapalkkiona 7000€ + alv. Itse toteutukseen on varattu 20 000€ + alv.

 AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 7.2.2020 ja päättyy 2.3.2020 klo 15.00. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään maaliskuussa 2020. Pysäkin taiteen tulee olla valmiina vuoden 2020 loppuun mennessä.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet muotoilija Vesa Varrela, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella. Mahdolliset haastattelut järjestetään maalis-huhtikuussa.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Työryhmän ollessa kyseessä, on yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia teosreferenssiä kuvineen sekä tekstimuotoiset kuvaukset referenssiteoksista tai teoskokonaisuuksista sisältäen tiedon mahdollisista tilaajasta tai yhteistyökumppaneista. Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää.
  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

HUOM! Tässä vaiheessa hakijoilta ei toivota luonnoksia, vaan ainoastaan näytteitä jo tehdyistä töistä.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.

 


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: