fbpx Siirry sisältöön

AVOIN PORTFOLIOHAKU / UINTIKESKUS JA SANATAIDE

Uintikeskuksen pysäkille haetaan sanataiteen osaajaa. Teksti voi olla proosaa tai runomittaista. Tekijältä odotamme erityisesti tekstin sisältöä, mutta työ voi sisältää niin haluttaessa myös toteutuksen visuaalisen suunnittelun. Tekstit voivat näkyä pysäkkiympäristössä (esimerkiksi penkin jalustat, infotaulun takaosa, roskikset, roiskesuojat) laminointeina, tarroina tai kaiverruksina.

Tutustu Raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan.

PALKKIO LUONNOSTYÖSTÄ

Taiteilijalle maksetaan luonnospalkkio 3000€ + alv ja toteutuspalkkiona 3000€ + alv. Jos visuaalinen suunnittelu toteutetaan erikseen, siihen varataan 4000€ + alv.
Toteutuskustannukset eivät sisälly budjettiin.

AIKATAULU

Portfoliohaku alkaa 31.8.2020 ja päättyy 28.9.2020 klo 23.59. Tämän jälkeen saapuneita portfolioita ei huomioida. Päätös valitusta taiteilijasta pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta viimeistään lokakuussa 2020. Digitaalisen materiaalin tulee olla valmiina keväällä 2021 myöhemmin tarkennettavan aikataulun mukaisesti.

TAITEILIJAVALINTA

Päätöksen taiteilijavalinnasta tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta. Taiteen asiantuntijuutta edustavat ohjausryhmän jäsenet kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ja amanuenssi Janne Kauppinen sekä taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy. Päätöksenteossa voidaan kuulla myös pysäkkien suunnittelijan, Idis Design Oy:n ja JC Decaux:n edustajia.

Valintoja tehtäessä osa hakijoista voidaan haastatella.

Arvioinnissa huomioidaan taiteilijoiden aikaisempi kokemus, referenssit, taiteellisen tuotannon taso sekä potentiaali tuottaa kohteeseen soveltuvaa teos.

KUKA VOI HAKEA? 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua kirjailijat, runoilijat ja muut sanataiteilijat, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla. Taiteilijalla on oltava mahdollisuus laskuttaa työnsä. Laskutuksen voi tehdä oman yrityksen, toiminimen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen laskutuspalvelun kautta. Työryhmän ollessa kyseessä, on yhden jäsenen täytettävä edellä mainitut kriteerit.

MITÄ MATERIAALIA TULEE TOIMITTAA?

Hakijoilta pyydetään seuraavia liitteitä:

  • 3 – 5 työtehtävän kannalta relevanttia tekstireferenssiä, jotka kuvaavat mahdollisimman hyvin sitä tyyliä, mitä hakija toteuttaisi pysäkille tulleessaan valituksi. Jos hakija tai työryhmä tarjoutuu toteuttamaan myös toteutuksen visuaalisen suunnittelun, tulee tästä antaa erilliset referenssit (3-5 kappaletta).

Mikäli kyseessä on ollut työ osana työryhmää, myös oman työosuuden kuvaus on tärkeää

  • CV (pdf-tiedostona)

Materiaali toimitetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi koottuna pakettina.

Lisäksi hakemuksen ”vapaa kuvaus” -kohtaan tulee kirjoittaa vapaamuotoisesti siitä, miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa suunnittelun teoksen.

Huomioithan, että samanaikaisesti avoinna oleviin kohteisiin on kaikkiin haettava omalla lomakkeellaan.


Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: