fbpx Siirry sisältöön

Ideakilpailu arkkitehti- ja kuvataiteen opiskeijoille Hervannan kampuksen pysäkille

Tampereen Ratikan pysäkkikatos

Raitiotien taide järjestää kilpailun arkkitehtuurin ja taideaineiden opiskelijoille koskien Hervannan kampuksen pysäkkiä.

Itse pysäkkilaituri on jo valmis. Pysäkkikatos tulee olemaan JCD:n peruskatos (kuva ylhäällä), joten siihen ei voida enää ehdottaa muutoksia, pois lukien jälkikäteen asennettavat teippaukset pysäkkien laseihin. Pysäkkiympäristöön ideoitava taide voi olla myös äänitaidetta, valotaidetta siten, että valaisimet sijaitsevat muualla kuin osana pysäkkikatosta, kaiverreuksia tai laminointia roiskesuojissa, pysäkkikatoksesta irrallisia elementtejä jne. Myös muita toteutustapoja saa ehdottaa jo valmis pysäkkilaituri ja peruspysäkkikatos huomioiden. Näkymä kohti saapuvaa ratikkaa on pysyttävä kaikissa ehdotuksissa avoimena ja kulku laiturialueella esteettömänä. Ratikkakatosten yleisilmeen tavoitteena koko kaupungin alueella on avoimuus ja valoisuus.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki arkkitehtuuria tai kuvataiteita opiskelevat. Kilpailun kieli on suomi mutta myös ulkomaiset opiskelijat voivat halutessaan osallistua. Erityisesti kannustamme eri opintoalojen väliseen yhteistyöhön niin, että tiimissä on usean eri alan osaajia.

Pysäkin taiteen tulee olla valmiina maaliskuussa 2021. Kaupallinen koeliikenne käynnistyy 1.4.2021. Kilpailu alkaa 8.6.2020 ja päättyy 31.8.2020.

Ehdotus tulee jättää sähköisesti oheisen lomakkeen avulla ja siinä tulee käydä ilmi:

1) luonnos teoksen ideasta valokuvina, piirroksina, mallinnoksina tai vastaavina, max 3 sivua, A3 koossa.
2) Kirjallinen selostus (max. 2 sivua, A4) toteutuksen sisällöstä ja muodosta sisältäen alustavan kustannusarvion teoksen toteuttamisesta.
3) Alustava arvio teoksen elinkaaresta sekä teoksen vuosittaisesta ylläpidosta (esim. sähkö yms. kulut ja säännöllisesti uusittavat osat).
4) Tieto mitä opiskelee / missä

Ehdotus pakataan yhdeksi pdf-tiedostoksi.

Valinnan voittajista tekee raitiotien taiteen työvaliokunta eli Tampereen taidemuseon museonjohtaja Taina Myllyharju sekä museoamanuenssi Janne Kauppinen, muotoilija ja lasitaiteilija Vesa Varrela, raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka, koordinaattorit Heini Orell ja Laura Lehtinen Ratikan taiteen toteutuksen koordinoinnista vastaavasta Frei Zimmer Oy:stä ja myöhemmin nimettävä taiteilijajäsen sekä Tampereen Raitiotie Oy:n edustaja. Lisäksi kuullaan pysäkkikatosten operoinnista vastaavan JC Decauxin sekä pysäkkikatokset suunnitelleen Idis Designin edustajia.

Teoksen toteutuksesta pysäkkiympäristöön tehdään erillinen päätös. Toteutettava suunnitelma voi olla muu kuin kilpailun voittanut ehdotus.

Pysäkkitaiteen toteutukselle on varattu yhteensä 27 000€ + alv. Sekä toteutus että palkinnot on laskutettava joko omalla y-tunnuksella tai laskutuspalvelun avulla.

Palkinnot

  1. Sija 3000 €
  2. Sija 1000 €
  3. Sija 1000 €

 

Asemapiirrustus
Pysäkkiladonta
Rakenteellinen tyyppipoikkileikkaus

Osallistu hakuun

* -merkityt kohdat ovat pakollisia

Yleiset tiedot

Vapaa kuvaus

* Liitä tiedosto hakemukseen

Tiedostojen maksimi määrä on kolme kappaletta. Yksittäisen tiedoston maksimi koko on 20mb.
Sallitut tiedostoformaatit ovat .pdf, .jpg, .png, .gif, .doc, .docx

Liitetyt tiedostot: