Lyyli Living Lab -hankkeen kumppanina saat ainutlaatuisen mahdollisuuden nopeuttaa ja parantaa omien kaupunkiliikenteen tuotteidesi ja palveluidesi kehitysprosessia. Tutustu hankkeen toimintamalliin ja tule mukaan!

Lyyli Living Lab ja TURMS-innovaatioklusteri

Lyyli Living Lab on Tampereen Ratikassa toimiva ainutlaatuinen kaupunkiliikkumisen kehitys-, kokeilu-, testaus- ja markkinointiympäristö palveluineen. Se mahdollistaa kumppaniyrityksille älykkään kaupunkiliikenteen ratkaisujen kehittämisen ja referenssien hankkimisen aidossa toimintaympäristössä, johon kuuluvat Lyyli-raitiovaunu, Tampereen Ratikan varikko, pysäkit, latausasemat sekä liityntäliikenne.

Lyyli Living Lab -toiminta tehostaa mukana olevien yritysten kehitystyötä ja mahdollistaa uusien yhteistyökumppanien löytämisen. Aidossa ympäristössä tapahtuva testaaminen ja tuotejulkistaminen ovat kumppaneille tehokkaita markkinointikeinoja.

Lyyli Living Lab -ympäristön toimijat muodostavat TURMS-innovaatioklusterin (TURMS = Tampere Urban Rail Mobility Services). Se mahdollistaa kumppaneilleen liikenteen, tietoliikenteen ja valmistavan teollisuuden yhdessä kehittämisen ja oppimisen innovaatioiden ja liiketoiminnan synnyttämiseksi sekä viennin edistämiseksi.

Hankkeen toimintamalli ja pelisäännöt

Lyyli Living Lab on avoin kaikille kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille. Pääset mukaan toimintaan lähettämällä isäntäorganisaationa toimivalle Tampereen Raitiotie Oy:lle hakemuksen sekä hyväksymällä valitsemaasi sitoutumisaikaa vastaavan vuotuisen jäsenmaksun.

Rekisteröityneet ja vuotuisen kumppanuusmaksun maksaneet käyttäjät muodostavat TURMS-innovaatioklusterin. Vuotuinen jäsenmaksu kattaa klusteriyhteistyön sekä oikeuden käyttää innovaatioinfrastruktuuria omassa tutkimus-/kehitystyössä innovaatioklusterin pelisääntöjen mukaisesti.

Lyyli Living Lab on toiminut vuoden 2022 alusta pienimuotoisissa kokeiluissa. Laajempia kokeiluja on tehty huhtikuusta 2022 lähtien. Toimintaan sitoutui sen käynnistyessä yli 20 kotimaista kumppaniyritystä.

Avoimen TURMS-kehitysympäristön pelisäännöt

Miksi kumppaniksi?

Lyyli Living Lab -hankkeen kumppanina saat ainutlaatuisen mahdollisuuden nopeuttaa ja parantaa omien kaupunkiliikenteen tuotteidesi ja palveluidesi kehitysprosessia.

Kumppaninamme

  • saat mahdollisuuden kehittää ja testata palveluitasi ja tuotteitasi Tampereen Ratikan kehitys- ja testausympäristössä
  • pääset hyödyntämään eri käyttäjäryhmiä osallistavaa kehitysympäristöä palautejärjestelmineen
  • saat näkyvyyttä ja referensseja ainutlaatuisessa kaupunkitason Living Labissa
  • pääset verkostoitumaan alan muiden yritysten ja toimijoiden kanssa sekä luomaan mahdollisuuksia uusille liiketoiminta-avauksille niin Living Labin toiminnan puitteissa kuin hankkeen eri tapahtumissakin
  • saat mahdollisuuden käyttää keskenään yhteensopivia kaupunkiliikenteen tietovarantoja (testiraitiovaunu, raitiovaunut, syöttöliikenne, rataverkko, pysäkit, varikko, jne.)

Kumppanuusmaksu

Lyyli Living Lab -toiminnan kustannukset katetaan TURMS-innovaatioklusterin toimijoilta ja jäsenorganisaatioilta perittävillä kumppanuusmaksuilla, erikseen tarjottavista tukipalveluista perittävillä palvelumaksuilla ja Business Finlandin toimintaan myöntämällä avustuksella. Kumppanuusmaksu ja palvelumaksu ovat hyväksyttäviä kuluja kumppaneiden omissa Business Finland -rahoitteisissa projekteissa.

Vuotuinen kumppanuusmaksu on porrastettu organisaation tyypin/koon ja innovaatioklusteriin sitoutumisen ajan perusteella. Isommat organisaatiot maksavat enemmän ja pidempi sitoutumisaika laskee vuotuista maksua. Palvelumaksut erikseen tarjottavista tukipalveluista ovat samat kaikille toimijoille. Kaikki innovaatioklusteriin osallistuvat ovat sen maksavia asiakkaita.

Tampereen Lyyli-ratikka

Lyylin toimijat

Lyyli Living Labin isäntäorganisaationa toimii Tampereen Raitiotie Oy. Hanke toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin, Business Tampereen, Skodan, VTT:n ja Tampereen yliopiston kanssa.

Lyylin toimijat