Elämyksellinen taideratikka

Tampereella liikennöi taideratikka, joka on itsessään liikkuva taiteteos. Sen kylkiä koristavat puolen vuoden välein vaihtuvat taideteokset. Taideratikassa nähdään myös pop-up-esityksiä. Tällä hetkellä taideratikan yllä nähdään Tomi Ivalon Matkalla järvien välissä -teos.

Taideratikan mahdollistavat Tampereen kaupunki, Lumme Energia, OP Tampere sekä Vincit Oy ja sen toiminnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy.

Taideratikan teokset

Taideratikan kyljissä nähdään vaihtuvia teoksia, jotka on valittu yleisöäänestyksellä syyskuussa 2021. Äänestyksessä saatiin reilusti yli 17000 ääntä.

Taideratikan pop-up-esitykset

Taideratikassa pääset nauttimaan 1-2 kertaa kuussa matkalipun hinnalla lyhyistä, noin 10-30 minuutin mittaisista pop-up-esityksistä. Päivän aikana esityksiä on 2–4 kappaletta. Esitykset ovat päättyneet vuodelta 2022. Vuoden 2023 esityksistä tiedotetaan myöhemmin.

Fest Afrikan esitys taideratikassa
Fest Afrika toi taideratikkaan mahtavan kokoonpanon afrikkalaista musiikkia tamperelaisen Ismaila Sanén johdolla. Kuva: Wille Nyyssönen/ Tampereen Raitiotie Oy

Uutisia taideratikasta

Saähkökaappitaidetta Tampereen Ratikan reitillä

Ratikan taide

Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Tampereella pääsee nauttimaan Ratikan taiteesta sen erilaisissa muodoissa niin vaunuissa kuin raitiotien ympäristössäkin.

Ratikan taide