Ajankohtaista

Ratikan taiteen kuvataiteilijavalinnat pysäkkikatosten lasien ja Paasikiventien tukimuurin suunnittelijoiksi on tehty

19.12.2019

Ratikan taiteen marraskuussa päättyneiden avoimien portfoliohakujen pohjalta on tehty ensimmäiset taiteilijavalinnat. Kuvataiteilija Ville Andersson suunnittelee pysäkkikatosten laseihin painatettavat kuvamateriaalit. Kuvataitelijat Elina Autio, Mari Rantanen ja Kari Södö on valittu suunnittelemaan Paasikiventien tukimuurin taidekokonaisuus, jonka on tarkoitus rakentua osana Ratikan rakentamisen toista vaihetta. 

Tampereen raitiovaunuvarikon rakentamistyöt valmiit –  Tampereen Ratikalle monipuolinen ja nykyaikainen kotipesä

12.12.2019

Tampereen raitiovaunuvarikon rakennusten ja piha-alueiden rakentamistyöt ovat valmistuneet suunnitelmien mukaisesti aikataulussaan. Varikon tontille on rakennettu vaunujen säilytyshalli, korjaamohalli toimisto-osineen sekä sähkönsyöttöasema. Myös varikkoalueen raiteisto on valmis.

VR aloittaa rekrytoinnit Tampereen Ratikkaan – lajinsa ensimmäisten liikenteenohjaajien haku aukeaa 17.12.

10.12.2019

VR aloittaa lajinsa ensimmäisten Tampereen Ratikan liikenteenohjaajien rekrytoinnit. Raitiovaunun kuljettajat rekrytoidaan myöhemmin keväällä. VR aloittaa Tampereen Ratikan liikennöinnin elokuussa 2021. Liikenteenohjaajien haku käynnistyy 17.12. kaikille avoimella rekrytointitilaisuudella, joka järjestetään klo 16-18 Tampereella ammattiopisto Tredun tiloissa.

VR rekrytoi: Suunnittelija Tampereen Ratikan liikennöintiin

5.12.2019

Tule Ratikan tekijäksi! VR Yhtymä Oy etsii suunnittelijaa Tampereen Ratikan liikennöintiin. Tarjolla on vastuullinen ja mielenkiintoinen työ, jossa pääset kehittämään sekä raitiotieliikennettä Tampereella että itseäsi. Tehtävä on vakituinen ja työpaikkasi sijaitsee Tampereella. Tartu tilaisuuteen 6.1.2020 mennessä!

Tampereen Ratikka on lajinsa ensimmäinen – mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereelta löytyy?

4.12.2019

Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan haudonta on jo käynnissä Kajaanissa Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla. Tampereen Ratikka ei ole ensimmäinen uusi laji, joka on pyrähtänyt lentoon juuri Tampereelta. Kaupungista lähetettiin maailmalle mm. lajinsa ensimmäinen NMT-puhelu ja Tampereella syttyi myös Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo. Ennen kuin kaupungilla voi bongata lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan, voivat kaikki tamperelaiset osallistua lajinsa ensimmäisten etsimiseen. Mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereella esiintyy?

Ratikan protovaunun saapuminen aloittaa Tampereella perusteellisen testausjakson

29.11.2019

Tampereen Ratikan liikennöinti aloitetaan elokuussa 2021, mutta raitiovaunuja nähdään testiajossa Tampereen katukuvassa jo hyvissä ajoin ennen sitä. Testausta tarvitaan, sillä Tampereen Ratikan käyttöönotto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen tilanne - Tampereelle tulee täysin uusi raitiotiejärjestelmä uusine raitiovaunuineen.

Ratikka-aika
-verkkojulkaisu

ratikka-aika.fi