Ajankohtaista

Raitiotieallianssi tiedottaa: Sammonaukion raitiotien ja kadun rakentamistyöt valmistuneet

16.10.2019

Yksi Tampereen raitiotien keskeisimmistä maamerkeistä on valmistunut, kun raitiotietyöt Sammonaukiolla on nyt saatu päätökseen suunnitellussa aikataulussa. Sammonaukion vaihdealue on ollut yksi hankkeen suurimmista ratatyökohteista, minkä lisäksi aukion katualueet, jalkakäytävät, pyöräväylät, kiveykset ja valaistus on uusittu.

9-metrinen mato Rautatieasemalla on kierrätyksen ja myllerryksen symboli

16.10.2019

Johanna Lonka on suunnitellut Tampereen rautatieaseman kupeeseen väliaikaistaideteoksen kierrätysmateriaaleista. ”Maan muokkaaja” -teos on osa Ratikan taide -kokonaisuutta, työmaa-aikaista taidetta, joka tekee arkea ympäröiviä laajoja työmaita inhimillisemmiksi ja esteettisesti miellyttävimmiksi.

Rautatieaseman korttelijuhlan ohjelma on julkaistu – Korttelin yritykset mukana tuntuvin tarjouksin

14.10.2019

Uusi Hämeenkatu valmistuu kortteli korttelilta. Lokakuun lopussa juhlitaan Rautatieaseman korttelin, eli Rautatienkadun ja Aleksanterinkadun välisen katuosuuden rakennustöiden valmistumista. Rautatieaseman korttelijuhla järjestetään sunnuntaina 27.10. klo 12-16. Tapahtuman ohjelma ja korttelin yritysten houkuttelevat korttelijuhlan aikaiset tarjoukset on nyt julkaistu. 

Tampereen Ratikan maketti-näyttely avoinna lokakuun loppuun – Maketista tehdään koulutussimulaattori, jota yleisökin voi päästä testaamaan

9.10.2019

Tampereen Ratikan maketilla on takana vauhdikas vuosi. Maketti-näyttely on ollut avoinna rollikkahallilla toukokuun alusta ja sitä ennen Ratikan mallikappaleeseen pääsi tutustumaan Tampere-talossa helmikuun lopulla. Tampere-talossa vieraili kuuden päivän aikana yli 15 000 makettimatkustajaa. Rollikkahallilla näyttely on ollut pienimuotoinen, mutta sekin on kerännyt tähän mennessä noin 6000 vierailijaa. Lokakuun lopussa näyttely suljetaan ja maketti siirretään raitiovaunuvarikolle.

Hatanpään valtatien raitiotien katusuunnitelma hyväksyttiin

9.10.2019

Hatanpään valtatien raitiotien rakentamisen mahdollistava katusuunnitelma Hämeenkadun ja linja-autoaseman tonttiliittymän välille hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa tiistaina 8. lokakuuta 2019. Samalla hyväksyttiin Hatanpään valtatiehen liittyvän Suvantokadun katusuunnitelma Ratinakujalle asti sekä Aleksanterinkadun suunnitelma Otavalankadulle asti.

Pyynikintorin taidepysäkki saadaan Tampereen 240-vuotislahjana

2.10.2019

Tamperelainen Majaoja-säätiö muistaa Tamperetta ja sen asukkaita kaupungin 240-vuotisjuhlapäivänä lahjoittamalla 75 000 euroa raitiotien Pyynikintorin taidepysäkin toteuttamiseksi. Lahjakirja allekirjoitettiin Raatihuoneella Tampereen päivänä 1.10.2019.

Ratikka-aika
-verkkojulkaisu

ratikka-aika.fi