Ajankohtaista

Tampereen Ratikan yhdeksästoista vaunu saapuu keskiviikkona

2.8.2021

Tampereelle saapuu yhdeksästoista Ratikka keskiviikkoiltana 4. elokuuta. Tampereelle saadaan raitiotien osalle 1 yhteensä 20 raitiovaunua.

Keskiviikkona 4.8. raitiotietä viimeistellään liikennöinnin alkua varten – Ratikkavuorot korvataan busseilla

2.8.2021

Ratikkaliikenteessä valmistaudutaan 9.8. tapahtuvaan liikennöinnin aloittamiseen. Rataverkolla tehtävien viimeistelevien huoltotöiden vuoksi Ratikka ei aja lainkaan matkustajaliikenteen vuoroja keskiviikkona 4.8.2021.

Visa, Tellervo, Ritva ja 17 muuta Ratikkaa – Äänestä Tampereen Ratikan vaunuille nimet

29.7.2021

Tampereen Ratikka on ainutlaatuinen vaunujen nimiä myöten. Tampereen raitiovaunut on päätetty nimetä niiden saapumispäivänä kalenterista löytyvien nimien perusteella. Osa vaunuista saa valmiiksi nimen ja osan nimistä saa äänestää yleisö. Äänestys tapahtuu Tampereen Ratikan verkkosivuilla. Lajinsa ensimmäisen Ratikan nimi valitaan 8.8. Ratikka-juhlan yhteydessä. Valitut nimet julkaistaan juhlassa. Ratikantekijät saavat äänestää nimet 19. ja 20. vaunulle.

Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi

28.7.2021

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella Ratikka-viikon ja Ratikka-juhlan merkeissä. Ratikka-juhlaa oli tarkoitus viettää kansanjuhlana Jugendtorilla, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu. Ratikka-juhla järjestetään sen sijaan verkkotapahtumana ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä sunnuntaina 8. elokuuta kello 12-13.30.

Kaikki Tampereen raitiotien osan 1 koeajot on nyt tehty onnistuneesti – Koeliikenne ja opetusajot jatkuvat liikennöinnin aloittamiseen asti

23.7.2021

Tampereen Ratikan viimeiset koeajot on saatu päätökseen onnistuneesti Hatanpään valtatiellä. Koeajot aloitettiin raitiotien osan 1 viimeisellä osuudella 13.7. ja alueen viimeiset koeajot tehtiin 23.7. Koeajoissa testattiin koko radan ja sen teknisten järjestelmien toimivuus. Hatanpään valtatien myötä kaikki osan 1 koeajot on nyt tehty. Koeliikenteen aloittamisesta linjalla 1 tiedotetaan ensi viikolla. Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9.8. molemmilla linjoilla Hervantajärveltä Pyynikintorilla (linja 3) ja Kaupin kampukselta Sorin aukiolle (linja 1).

Tampereen Ratikan kahdeksastoista vaunu saapuu perjantaina – Viimeiset koeajot suoritetaan tällä viikolla

20.7.2021

Tampereelle saapuu kahdeksastoista Ratikka perjantai-iltana 23. heinäkuuta. Sekä Tampereen raitiotien että uusien raitiovaunujen käyttöönotto on edennyt suunnitelmien mukaan. Tällä viikolla on tavoitteena saattaa osan 1 viimeiset koeajot Hatanpään valtatiellä loppuun.

Ratikka-aika
-verkkojulkaisu

ratikka-aika.fi