Ajankohtaista

Tampereen Ratikan kymmenes vaunu saapuu tiistai-iltana

9.4.2021

Tampereelle saapuu jo kymmenes raitiovaunu myöhään tiistai-iltana 13. huhtikuuta.

Tampereen saunaratikka aloittaa liikennöinnin juhannuksena

1.4.2021

Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen saunaratikan pilotista. Tarkoituksena on aloittaa saunaratikan liikennöinti tulevana juhannuksena.

Hallillassa järjestetään Tampereen Ratikan pelastusharjoitus lauantaina

27.3.2021

Hallillan raitiovaunupysäkin alueella järjestetään lauantaina 27. maaliskuuta Tampereen Ratikan pelastusharjoitus. Harjoitus alkaa klo 10 ja kestää noin kaksi tuntia. Tieliikenteenohjaajat opastavat kevyen liikenteen väylien käyttäjiä kiertoreitille harjoituksen ajan.

Tampereen Ratikan koeajot Taysin ja Etelä-Hervannan alueella onnistuivat odotetusti – Ratikan asiakastestaus jatkuu kevään ajan

26.3.2021

Tampereen Ratikan ensimmäiset koeajot Tampereen yliopistollisen sairaalan, Taysin, alueella sekä Etelä-Hervannassa on saatu päätökseen suunnitellusti. Koeajojen aikana testattiin koko ratainfra kattavasti sekä hitailla että liikennöintinopeuden mukaisilla nopeuksilla ja myös usealla vaunulla yhtä aikaa. Ratikan opetusajot jatkuvat kevään aikana kaikilla testatuilla rataosuuksilla, ja ajopäivät pitenevät kevään aikana.

Ratikalle virroitinvaurio Hämeenkadulla – ajolankojen korjaustyöt aiheuttavat ajoittain liikennehaittaa

23.3.2021

Opetusajossa olleen Ratikan virroitin osui Hämeenkadulla noin klo 10.30 aikaan rakenteilla oleviin ajolangan kannatinrakenteisiin Hatanpään valtatien liittymäalueella.  Vaunun virroitin vioittui tilanteessa ja vaunu pysähtyi Koskipuiston pysäkille. Korjaustyöt ovat käynnissä ja niiden kesto on arviolta klo 13.30 asti.

Tampereen Ratikan yhdeksäs vaunu saapuu torstai-iltana

23.3.2021

Tampereelle saadaan yhdeksäs raitiovaunu myöhään torstai-iltana 25.3. Vaunun purku raiteelle tehdään perjantaiaamuna.

Ratikka-aika
-verkkojulkaisu

ratikka-aika.fi