Ennen matkaa

Ratikka on Tampereen seudun joukkoliikennekokonaisuuden uusi, erittäin laadukas ja täsmällisesti liikennöivä osa. Ratikalla matkustaminen on helppoa ja sujuvaa. Muutama asia kannattaa kuitenkin huomioida ennen kyytiin siirtymistä. Lue lisää tältä sivulta ja katso havainnollistavat animaatiomme.

Katso animaatiot Ratikalla matkustamisesta

Tutustu Ratikan reittiin

Tampereen Ratikan reittikartta

Tarkasta Linjasto 2021

Jos käytät bussia ja Ratikkaa yhdessä, tutustu Linjasto 2021 -suunnitelmaan. Sieltä selviää, miten bussit ja ratikat pelaavat yhteen.

Linjasto 2021 Nyssen sivuilla

Osta lippusi etukäteen

Ratikassa kuljettaja keskittyy vain kuljettamiseen. Käytä tuttua Nysse-matkakorttiasi tai osta lippusi Nysse Mobiili -älypuhelinsovelluksen kautta. Ratikassa on käytössä myös lähimaksulla maksaminen. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu.

Lue lisää Ratikassa maksamisesta Nyssen sivuilta

Ei tarvitse heiluttaa kättä

Vaunu pysähtyy joka pysäkillä. Kuljettajalle ja matkustajille saa toki morjestella muuten vaan.

Siirry keskiovista sisään

Kynnykseen tai portaaseen ei kompastu. Rakoa laiturin ja vaunun välissä ei tarvitse varoa, se on minimaalisen pieni.

Maksa matkasi

Leimaa matkalippusi kortinlukijassa. Näytä Nysse-korttiasi kortinlukijalle. Nysse Mobiililla ostamasi lipun leimaat kortinlukijan alaosassa kohdistamalla QR-koodin vihreään valoon. Lähimaksupääte on kortinlukijan vasemmalla puolella. Bussimatkalta voimassa olevaa paperista lippua ei tarvitse leimata, mutta se tulee säilyttää matkan ajan.

Turvallisesti Ratikassa

Ratikan kyyti on tasaista, mutta varaudu heilahduksiin ja äkkijarrutuksiin. Pidä kiinni tangosta tai lenkistä, jos matkustat Ratikassa seisten. Ota tukea myös maksaessasi tai liikkuessasi Ratikassa.

Pyörän tai lastenvaunut voi ottaa kyytiin

Tilaa on myös pyörätuoleille, rollaattoreille ja lemmikeille. Pahimpina ruuhka-aikoina emme voi taata pyörä- tai lastenvaunupaikkaa.

Huomioi käytökselläsi kanssamatkustajat

Anna tilaa ja syö eväät matkan jälkeen. Nauti tasaisesta kyydistä ja maisemista. Lataa vaikka kännykkä samalla USB-pistokkeesta!

Älä suotta etsi pysähdysnappia

Ratikka pysähtyy joka pysäkillä. Ratikasta poistuessa siirry laiturille keskiovista tai reunaovista. Tervetuloa kyytiin uudestaan!

Ratikka on osa Nyssen tuoteperhettä

Nysse