Kaupungin liikuttavin taidekattaus matkalipun hinnalla!


Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Pääset nauttimaan Ratikan taiteesta sen erilaisissa muodoissa niin vaunuissa kuin raitiotien ympäristössäkin.

Ratikan taiteen kokoelmaan kuuluu veistoksia, valotaidetta, muraaleja, videotaidetta, sarjakuvataidetta, äänitaidetta, betonitaidetta, sanataidetta sekä maisemateoksia. Voit kokea taidetta myös jokaisessa vaunussa penkkien kuosissa ja ikkunoiden sanataiteessa. Tampereella liikennöi lisäksi taideratikka, jonka kyljissä näet vaihtuvia taideteoksia.

Ratikan taidekartta

Käy Ratikan taideseikkailuun!

Ratikan taideseikkailu kuljettaa sinut pysäkiltä toiselle tutustumaan taiteeseen ratikkareitin varrella. Tutustu taidekartan avulla teoksiin ja syvennä taide-elämystä niihin liittyvän interaktiivisen sisällön avulla.

Elämyksellinen taideratikka

Tampereella liikennöi taideratikka, joka on itsessään liikkuva taiteteos. Sen kylkiä koristavat puolen vuoden välein vaihtuvat taideteokset. Taideratikassa nähdään myös pop-up-esityksiä. Vuoden 2023 pop-up-esityksistä tiedotetaan myöhemmin.

Taideratikka yllään Milla Vuorelan 151 matkustajaa -teos
0

taiteilijaa osallistunut

0

tehtyä taideprojektia

Taiteen suunnittelu

Raitiotien osalle 1 laadittiin taiteen yleissuunnitelma tukemaan ja visualisoimaan niitä tavoitteita, joita uudelle kaupunkiraitiotielle kasvun ja kehityksen mahdollistajana asetettiin. Kestävän kehityksen päämäärät, liikkumisen helppous ja ympäristön viihtyisyyden lisääminen ovat myös raitiotien osan 2 sekä sen varrelle toteutuvan taiteen päämäärinä.

Taide Ratikan 2-osalla

Ratikan taiteen uusia kohteita tullaan näkemään osalla 2 (Pyynikintori- Lentävänniemi) kahdella pysäkillä ja viidessä muussa kohteessa.

Lisätietoja

Frei Zimmer Oy
Heini Orell
koordinaattori
p. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Tampereen Raitiotie Oy
Antti Haukka
kehitysinsinööri
p. 040 180 7096
antti.haukka@tampereenraitiotie.fi

Yhteydenottolomake

  * -merkityt kentät ovat pakollisia


  Ratikan taide

  Tampereen taideratikka saa ylleen uuden teoksen – Tunteikkaat kissat valtaavat vaunun

  28.11.2022

  Tampereen taideratikka saa jälleen ylleen uuden taideteoksen. Tiistaista 29. marraskuuta alkaen vaunussa nähdään 151 miukuvaa matkustajaa, kun sen kylkiin vaihdetaan Milla Vuorelan ilmeikkäistä ...

  Lue lisää

  Ratikan taidetta Sammonaukiolle: Pasi Karjulan Kuutalo-veistos

  17.6.2022

  Tampereen keskustassa Sammonaukion uusi ilme täydentyi Pasi Karjulan Kuutalo-veistoksella. Taideteoksen materiaaleissa on käytetty Ratikan reitin yhteydestä Niemenrannasta kaadettua lehtikuusta. ...

  Lue lisää

  Ratikan taidetta Amuriin ja Niemenrantaan – Ollinojansillan ja Sepänkadun ylikulkusillan taiteilijat on valittu

  1.6.2022

  Ratikan taide -ohjelma on valinnut taiteilijat toteuttamaan taidetta Ollinojansillalle ja Sepänkadun ylikulkusillalle. Taiteilija Nestori Syrjälä toteuttaa taideteoksen Niemenrannan Sellupuistoon ...

  Lue lisää

  Ratikan taiteen avoin portfoliohaku: Haussa taiteilija suunnittelemaan valotaidetta Näsisaaren silloille

  31.5.2022

  Ratikan taide -ohjelma on avannut avoimen portfoliohaun, jolla etsitään taitelijaa suunnittelemaan valotaidetta Näsisaaren ...

  Lue lisää