Kaupungin liikuttavin taidekattaus matkalipun hinnalla!


Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Pääset nauttimaan Ratikan taiteesta sen erilaisissa muodoissa niin vaunuissa kuin raitiotien ympäristössäkin.

Ratikan taiteen kokoelmaan kuuluu veistoksia, valotaidetta, muraaleja, videotaidetta, sarjakuvataidetta, äänitaidetta, betonitaidetta, sanataidetta sekä maisemateoksia. Voit kokea taidetta myös jokaisessa vaunussa penkkien kuosissa ja ikkunoiden sanataiteessa. Tampereella liikennöi lisäksi taideratikka, jonka kyljissä näet vaihtuvia taideteoksia.

Tamperen Ratikan taidekartta

Käy Ratikan taideseikkailuun!

Ratikan taideseikkailu kuljettaa sinut pysäkiltä toiselle tutustumaan taiteeseen ratikkareitin varrella. Tutustu taidekartan avulla teoksiin ja syvennä taide-elämystä niihin liittyvän interaktiivisen sisällön avulla.

Elämyksellinen taideratikka

Tampereella liikennöi taideratikka, joka on itsessään liikkuva taiteteos. Sen kylkiä koristavat puolen vuoden välein vaihtuvat taideteokset. Taideratikassa nähdään myös pop-up-esityksiä. Vuoden 2023 pop-up-esityksistä tiedotetaan myöhemmin.

Taideratikka yllään Milla Vuorelan 151 matkustajaa -teos
0

taiteilijaa osallistunut

0

tehtyä taideprojektia

Taiteen suunnittelu

Raitiotien osalle 1 laadittiin taiteen yleissuunnitelma tukemaan ja visualisoimaan niitä tavoitteita, joita uudelle kaupunkiraitiotielle kasvun ja kehityksen mahdollistajana asetettiin. Kestävän kehityksen päämäärät, liikkumisen helppous ja ympäristön viihtyisyyden lisääminen ovat myös raitiotien osan 2 sekä sen varrelle toteutuvan taiteen päämäärinä.

Taide Ratikan 2-osalla

Ratikan taiteen uusia kohteita tullaan näkemään osalla 2 (Pyynikintori- Lentävänniemi) kahdella pysäkillä ja viidessä muussa kohteessa.

Lisätietoja

Frei Zimmer Oy
Heini Orell
koordinaattori
p. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Tampereen Raitiotie Oy
Antti Haukka
kehitysinsinööri
p. 040 180 7096
antti.haukka@tampereenraitiotie.fi

Yhteydenottolomake

  * -merkityt kentät ovat pakollisia


  Ratikan taide

  Tampereen taideratikan kevään pop-up-esitykset alkavat maaliskuussa – Teemana tulevat klassikot

  29.2.2024

  Yksi Tampereella liikennöivistä Ratikoista on taideratikka, jonka kyljissä nähdään puolen vuoden välein vaihtuvia taideteoksia. Kevään 2024 aikana taideratikassa pääsee taas nauttimaan ...

  Lue lisää

  Kerro mielipiteesi Tampereen Ratikan taiteesta ja vaikuta Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan

  8.1.2024

  Tampereen Ratikan taide -ohjelma on saamassa jatkoa, kun raitiotietä suunnitellaan jatkettavaksi Taysilta alueelta Linnainmaalle ja Sorin aukiolta Pirkkalan Suupalle. Tampereen Ratikan ...

  Lue lisää

  Tampereen taideratikan uudessa teoksessa kuohuu värikäs Tammerkoski

  27.11.2023

  Tampereen taideratikka saa ylleen uuden taideteoksen. Maanantaista 27. marraskuuta lähtien liikennöivän taideratikan kylkiä koristaa seuraavat kuusi kuukautta Teemu Raudaskosken Värivirta-teos. ...

  Lue lisää

  Tampereen taideratikassa nähdään syksyn ajan monipuolisia pop-up-esityksiä – ”Tamperelaiset legendat” valtaavat vaunun

  7.9.2023

  Yksi Tampereella liikennöivistä ratikoista on taideratikka, jonka kyljissä nähdään puolen vuoden välein vaihtuvia taideteoksia. Viime vuonna taideratikassa päästiin nauttimaan ensimmäistä ...

  Lue lisää