Kevään siivoustyöt aloitettu Ratikan reitillä ja pysäkeillä

Sepelinpoistoa ja pesutöitä suoritetaan yö- ja aamuaikaan kiskoilla, nurmiradoilla ja pysäkkikansilla.

Harjalaite Turtolassa

Tampereen Ratikan radan kevään kunnossapitotöitä suoritetaan varsinkin öisin ja aamun varhaisina tunteina ratikkareitin läheisyydessä kiskoilla, nurmiradoilla ja pysäkkikansilla. Lisäksi päiväsaikaan alueilla liikkuu jonkin verran kunnossapitokalustoa liikennettä häiritsemättä.

Pysäkkikansilta ja kiskoalueilta poistetaan ensin karkea sepeli, jonka jälkeen alueet viimeistellään pesten. Pesutyöt suoritetaan öisin ja ne alkavat viikolla 16. Kunnossapitotöitä tehdään myös liikennöimättömällä alueella kuten Pirkankadulla.

Kaikissa töissä pyritään minimoimaan pöly- ja meluhaitat. Esimerkiksi harjaustyöt toteutetaan kastelevin harjalaittein tai erikseen kastelemalla pölyämisen estämiseksi.

Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi vastaa raitiotien normaalin kunnossapidon lisäksi raitiotien talvikunnossapidosta, sähkönsyöttöasemien ja varikon piha-alueiden kunnossapidosta sekä kunnossapidon päivystystoiminnasta. Kunnossapidon tilaa Tampereen Raitiotie Oy ja siitä vastaavat NRC Finland Oy ja YIT Suomi Oy.

Lue myös: