Nysse tiedottaa: Lähimaksun koekäyttöä laajennetaan ratikkaliikenteeseen ja jatketaan linjalla 15

Nysse tiedottaa: Lähimaksun koekäyttöä laajennetaan ratikkaliikenteeseen ja jatketaan linjalla 15

Lähimaksun koekäyttöä laajennetaan maanantaina 10.5. alkavaan Ratikan koeliikenteeseen. Samalla jo aiemmin tällä viikolla aloitettua koekäyttöä linjalla 15 jatketaan.

Nysse-matkakortin leimaaminen Tampereen Ratikassa

Koekäytön aikana lähimaksua pääsee testaamaan alennettuun hintaan

Koekäytön aikana lähimaksulla maksetut A-B-vyöhykkeen matkat maksavat 1 euron. Jos asiakas tekee 90 minuutin aikana useamman matkan, veloitetaan vain yksi matka. Koekäytön aikana vaihto-oikeus toimii linjan 15 ja ratikkaliikenteen välillä, muihin linjoihin lähimaksulla ostetulla lipulla ei ole vaihto-oikeutta. Ratikan koeliikenne edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Alennettu hinta on voimassa 6.6.2021 asti. Yölisä 3 € peritään klo 00.00–04.40.

Koekäytön aikana Nysse testaa lähimaksun toimivuutta. Palautetta lähimaksamisesta voi antaa Nyssen verkkosivujen kautta. Toukokuun aikana lähimaksun koekäyttöä laajennetaan muillekin Nysse-reiteille, ja 7.6. lähimaksaminen on käytössä koko Nysse-liikenteessä.

Matkakortilla tai mobiililipulla maksetut matkat toimivat kuten ennenkin lähimaksun koekäytön aikana.

Lähimaksu helpottaa satunnaista matkustajaa

Lähimaksu on nopea, helppo ja turvallinen tapa ostaa lippu. Se soveltuu hyvin satunnaiseen matkustamiseen, sillä erillisiä matkakortteja tai sovelluksia ei tarvita. Lähimaksamiseen kelpaavat lähimaksuominaisuudella varustetut Visa, Mastercard ja Eurocard-maksukortit sekä mobiililaitteisiin liitetyt maksukortit.

Lähimaksua varten lippulaitteisiin on lisätty erillinen lähimaksulukija. Lähimaksua käytettäessä lippulaitteelta painetaan lähimaksupainiketta, jonka jälkeen valitaan vyöhykkeet, joilla halutaan matkustaa. Laite tarjoaa automaattisesti sen hetkistä ja seuraavaa vyöhykettä. Tämän jälkeen maksukorttia näytetään lippulaitteen vasemmalla puolella olevaan lukijaan.

Asiakas voi tarkastella tekemiään matkoja ja niiden hintoja jälkikäteen asiakasportaalista. Lisätiedot ja linkin asiakasportaaliin löydät Nyssen verkkosivuilta.

Katso lisää opetusanimaatioita Ratikalla matkustamisesta Tampereen Ratikan Youtube-kanavalta >

Lue myös:

Ennakkoilmoittautuminen Tampereen Ratikan koeliikenteeseen avataan 3. toukokuuta – Koeliikenne alkaa 10. toukokuuta

Tampereen Ratikan liikennöinnin aloittamista juhlitaan elokuussa Ratikka-viikon merkeissä – Pääjuhla järjestetään 8. elokuuta