Ratikan ajonopeutta lasketaan Hämeenkadulla hellehetkinä

Aiemmin helteen esiintuomiin sähköratahaasteisiin varaudutaan nyt tiukennetulla tarkkailulla ja laskemalla Ratikan nopeutta hieman Hämeenkadulla, kun lämpötila ylittää 25 astetta. Nopeuden alentaminen ei vaikuta Ratikan aikatauluihin.

Tampereen Ratikka Keskustorilla
Kuva: Tampereen Raitiotie Oy/Wille Nyyssönen

Kesäkuun lopussa poikkeuksellisen lämmin sää aiheutti raitioliikenteeseen poikkeuksia, jotka johtuivat sähköratavaurioista. Kova helle aiheutti metallirakenteisiin lämpölaajenemista, minkä seurauksena sähkönsyötönjohdin riippui normaalia alempana.

Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi aloittivat yhteistyössä asian selvittämisen ja korjaavat toimenpiteet välittömästi, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi. Keskustan alueella on tehty kävelytarkastuksia ja öisin liikennekatkon aikana on korjattu muutostarpeita vaatineet kohdat. Kaikki tämänhetkiset korjaukset on nyt tehty, isompia rakenteellisia muutoksia tarkastellaan kesän jälkeen.

Nyt tuleviin hellepäiviin varaudutaan tiukennetulla tarkkailulla ja laskemalla Ratikan nopeutta hieman Hämeenkadulla, kun lämpötila ylittää 25 astetta.

Ratikka ajaa Hämeenkadulla yleensä 20 kilometrin tuntinopeudella, nyt hellehetkinä 15 km tunnissa. Nopeuden rajoittaminen mahdollistaa sen, että ajolankoja on helpompi tarkkailla, eikä helteestä näin aiheudu odottamattomia katkoksia liikennöintiin. Nopeuden alentaminen Hämeenkadulla ei vaikuta Ratikan aikatauluihin.

Lue myös