Syyskuu 2023

Teekkarikuoro

Teekkarikuoro on tehnyt musiikkia hyvällä yhteishengellä ja meiningillä jo yli 35 vuotta. Hervannan kampuksella harjoitteleva sekakuoro esittää viihteellistä pop-ohjelmistoa ja juomalauluja, kuitenkaan unohtamatta kuorolaulun klassikoita. Kuoroon kuuluu n. 50 laulajaa, mutta taideratikassa esiintyy tällä kertaa hieman pienempi kokoonpano. Esityksellä toivotellaan onnea myös tänä vuonna 50 vuotta täyttävälle Hervannalle.

Teekkarikuoron verkkosivut >

Tampereen taidemuseo, taideklovnit

Tampereen taidemuseoltakin tutut taideklovnit SuperrRuuti ja Hötsis seikkailevat Tampereen taideratikassa. Klovnit jakavat kokemuksiaan taidemuseon meneillään olevasta Eetu Huhtalan näyttelystä, kertovat Ratikan taiteesta ja ovat muutenkin avoimia erilaisille taiteellisille ja vähemmän taiteellisille keskusteluille sekä kohtaamisille! Saattavat klovnit innostua itsekin taiteilemaan matkan aikana. Tervetuloa moikkaamaan Mahdollisuuksien Tilan klovniyhteisön punaneniä Ratikassa syyskuussa!

Tampereen taidemuseon verkkosivut

Lokakuu 2023

Lost in Music esittää: Ville Veikka ja Satu Lii trio

Lokakuun pop-up-esitykset aloittaa Lost In Music, Suomen suurin showcase-festivaali, joka järjestetään Tampereella 4.–7.10.2023. Festivaali tuo taideratikkaan to 5.10. herkästä tulkinnastaan ja vahvoista lyriikoistaan tunnetun Ville Veikan. Nuori laulaja-lauluntekijä on noussut vuoden sisällä yhdeksi puhutuimmista uusista artistinimistä. Perjantaina 6.10. Lost In Musicin mukana taideratikkaan hyppää Satu Lii trio-kokoonpanonsa kanssa. Satu Liin nostalgisen pehmeässä folk popissa voi kuulla sävyjä myös iskelmäperinteestä.

Lost in Musicin verkkosivut >

Särkänniemen Karmiva karnevaali

Särkänniemen Karmiva karnevaali saapuu jälleen tuomaan iloa ja jännitystä syksyyn! Virittäydy karnevaalitunnelmaan LundDancen ja Särkänniemen tarjoamalla elämyksellisellä teemaan sopivalla performanssilla taideratikassa. Ratikka tuo perille Karmivaan karnevaaliin säällä kuin säällä, sillä Särkänniemen oma ratikkapysäkki on nyt auki!

Neonvaloissa pyörivät laitteet, iloinen karnevaalitunnelma, monipuolinen ohjelma ja selkäpiitä karmivat kauhualueet takaavat kävijälle ikimuistoisen elämyksen 6.–8.10. ja 12.–21.10.2023.

Särkänniemen verkkosivut >

Marraskuu 2023

Tampere Jazz Happening esittää:
Utopianisti / Markus Pajakkala & Simo Laihonen

Marraskuussa taideratikassa kuullaan suomalaisten jazz-tapahtumien lippulaivan, Tampere Jazz Happeningin, tarjoamia esityksiä. 2.–5. marraskuuta järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen modernin jazzin kotimaiset ja kansainväliset kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät vuosittain. Tapahtuma jalkautuu taideratikkaan 2. ja 3.11. Torstaina vaunun ottaa haltuunsa tamperelainen säveltäjä, tuottaja ja multi-instrumentalisti Markus Pajakkala, joka on tuttu hahmo monien suomalaisten bändien riveistä sekä omasta yhtyeestään Utopianistista. Perjantaina Pajakkala saa kumppanikseen tamperelaisen lyömäsoittajan Simo Laihosen.

Tampere Jazz Happeningin verkkosivut >

Joulukuu 2023

Picantus-kuoron jouluinen pop-up-esitys yhteistyössä Joulutorin kanssa

Tampereen taideratikan syksyn 2023 pop-up-esitykset päättää jouluinen esitys, josta vastaa Picantus-kuoro yhteistyössä Joulutorin kanssa.

Jo lähes 25 vuoden ajan sekakuoro Picantus on ilahduttanut tamperelaisia joulu- ja kevätkonserteillaan. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen koostuen hengellisestä musiikista viihdelauluihin. Kuoroa johtaa Katja Harilo.

19.12. illalla kuoro vierailee Tampereen Joulutorilla ja hyppää esityksen päätteeksi taideratikan kyytiin tunnelmoimaan. Ohjelmassa on joululauluja kuorosovituksina sekä yksiäänisesti, jolloin myös matkustajat voivat laulaa mukana.


Anna palautetta esityksistä

Herättikö taideratikan pop-up-esitys ajatuksia? Anna meille palautetta, jotta voimme kehittää konseptia mahdollisimman mielekkääksi.

Valokuvaus Ratikassa

Pop-up-esitykset vuonna 2022

Tampereen taideratikan pop-up-esitykset aloitettiin vuonna 2022. Esityksiä nähtiin Tampere Biennalelta, Annikin Runofestivaalilta, Fest Afrika -festivaalilta, Pispalan Sottiisilta, Vanhan kirjallisuuden päiviltä, Tampereen Teatterikesältä, Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalilta ja Maailmantango-festivaalilta.

Tampere Jazz Happening taideratikassa 2.11.2023

Uutisia pop-up-esityksistä

Tampereen taideratikka. Tomi Ivalon teos Matkalla järvien välissä.

Taideratikka

Tampereella liikennöi taideratikka, joka on itsessään liikkuva taiteteos. Sen kylkiä koristavat puolen vuoden välein vaihtuvat taideteokset. Taideratikassa nähdään myös pop-up-esityksiä.

Taideratikka