Ratikan taide -ohjelmalle tunnustusta Kulttuurigaalassa – Voitto Sairaalaklovneille

Ratikan taide -ohjelma on saanut tunnustusta Kulttuurigaalassa saamalla ehdokkuuden kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa Sairaalaklovnien ja Lue ja Liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan kanssa. Palkinnon sai Sairaalaklovnit. Tampereen Mediapoliksessa tänään, 25.11., järjestetty Kulttuurigaala on tapahtuma, jossa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria: tekoja, teoksia ja tekijöitä, joissa on jotain uutta, omaperäistä tai tärkeää.

Kuvataiteilija Tamara Piilolan muraali Hallilassa
Kuvataiteilija Tamara Piilolan muraali Hallilassa

Ratikan taide -ohjelma on saanut tunnustusta Kulttuurigaalan kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa. Ratikan taide oli ehdolla kategoriassa Sairaalaklovnien ja Lue ja Liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan kanssa. Kulttuurin, yhteiskunnan ja talouselämän vaikuttajista koottu Suuri raati valitsi kategorian voittajan. Kategoriassa palkitaan henkilö, ryhmä, toimija tai hanke, jolla on ollut merkittävä rooli henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin sekä terveyden edistäjänä kulttuurin keinoin.

Ehdokkuus näin merkittävien hankkeiden kanssa erityisesti tässä kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa merkitsee meille paljon, sillä se osoittaa, että ohjelmamme on nähty sellaisena kokonaisuutena, joksi se on tarkoitettu. Päämääränämme on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan liikennöinnin yhteyteen. Ratikan taide -ohjelmaa tehdään tamperelaisille, Ratikan matkustajille sekä tietysti kaikille Tampereella vieraileville. On ollut hienoa huomata, miten suuria tunteita valmistuneet teokset ovat herättäneet; Ratikan taide todella kiinnostaa ja puhuttaa, raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka Tampereen kaupungilta iloitsee.

Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Tällä hetkellä Ratikan taide -ohjelmaan on osallistunut 81 taiteilijaa ja valmiita taideprojekteja on 46. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. Toteutusta tehdään yhteistyössä Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Antti Haukka
Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
puh. 040 180 7096
antti.haukka@tampere.fi

Koordinaattori Heini Orell
Frei Zimmer Oy
puh. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Lisätietoja: www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

Lue myös: