Ratikan taiteen väliaikaisteos ”Knut” on kiitos Taysille

Ratikan taiteen väliaikaisteos ”Knut” on kiitos Taysille

Ratikan taidehanke on tuonut yleisön nähtäville työmaa-aikaista taidetta, joka tekee arkea ympäröiviä laajoja työmaita inhimillisemmiksi ja esteettisesti miellyttävimmiksi. Ratikan taiteen päämääränä on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että myöhemmin itse toiminnan aikana.

Ratikan panos Tampereen 240-vuotisjuhlaan on Keskustorille tuleva, Petteri Jerkun valotaideteos ”Knut”. Teos muodostuu tyllikangaskerroksille UV-värein toteutetusta viipaleisesta vauvahahmosta. Näin taitelija itse kuvaa teostaan:

”Valotaideteokseni kuvastaa uuden elämän syntymää ja sen haurautta. Teokseni inspiraatio ja tematiikka kumpuavat oman lapseni syntymän kautta koetuista asioista. Teos toimii kunnianosoituksena Suomen terveydenhuollolle sekä Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilökunnalle ja heidän upealle työlleen.”

Lahtelaiselle Jerkulle syntyi parisen vuotta sitten gastroskiisiä, eli vatsahalkiota sairastava poika. Harvinaisen kehityshäiriön ainoat asiantuntijat olivat Tampereella, joten Jerkun pieni perhe asui käytännössä kaksi kuukautta sairaalahotellissa, koska poikaa hoidettiin syntymänsä jälkeen teho-osastolla. Jerkku tietää myös, minne osoittaa kiitokset:

”Halua kunnioittaa ja kiittää Tamperetta ja yliopistollisen sairaalan osaavaa henkilökuntaa, koska heidän ansiostaan meillä on nykyään täysin terve poika.”

Jerkun teos ”Knut” on esillä Vanhan kirkon edustalla 10 päivän ajan, 27.9.-6.10.