Tampereella vietetään Ratikka-juhlaa sunnuntaina 8. elokuuta – Liikennöinnin aloitusta edeltävä Ratikka-viikko on innostanut mukaan lähes 200 yritystä

Tampereella vietetään Ratikka-juhlaa sunnuntaina 8. elokuuta – Liikennöinnin aloitusta edeltävä Ratikka-viikko on innostanut mukaan lähes 200 yritystä

HUOM. Jugendotorin tapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi. Tapahtuma järjestetään verkossa!*** Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella Ratikka-viikon ja Ratikka-juhlan merkeissä. Ratikka-juhlaa vietetään Jugendtorilla sunnuntaina 8. elokuuta kello 12-13.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ratikan liikennöinnin aloitus on innostanut raitiotien varrella olevat yritykset luomaan kaupunkiin juhlatunnelmaa koko liikennöinnin aloitusta edeltävän viikon, 2.-8.8. ajan. Ratikka-viikko -nimeä kantavalla juhlaviikolla on mukana tällä hetkellä peräti 181 eri toimijaa!

Tampereella otetaan Ratikka-ajan alkaminen vastaan 8.8. järjestettävän Ratikka-juhlan ja sitä edeltävän Ratikka-viikon merkeissä. Ratikka-juhlan järjestämisestä vastaavat Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupunki. Ratikka-juhla järjestetään Jugendtorilla. Tapahtumassa esiintyvät Diandra, Noora Louhimo Duo sekä Takomo ja lavalla nähdään myös esitys Tampereen Työväen Teatterin Matilda-musikaalista. Juhlapuheet pitävät pääministeri Sanna Marin sekä Tampereen pormestari Lauri Lyly. Ratikka-juhlan juontaa Sean Ricks ja lavalla nähdään myös Ratikan tekijöitä. Luonnollisesti myös Ratikoilla on oma roolinsa tapahtumassa.

– Koronatilanne on tuonut oman jännitysnäytelmänsä Ratikka-juhlan järjestämiseen. Olemme todella iloisia siitä, että pääsemme juhlimaan liikennöinnin aloittamista ihan kasvokkain yhteisen kansanjuhlan merkeissä. Hankkeellamme on ollut merkittäviä vaikutuksia todella monen ihmisen elämään ja pitkä odotus palkitaan vihdoin. Haluamme tarjota Tampereen kaupungin kanssa kaikille mahdollisuuden osallistua Ratikka-ajan lähtölaskentaan vauhdikkaan tapahtuman merkeissä. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan läheltä ja kaukaa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö sanoo.

Ratikka-juhla toteutetaan voimassaolevien koronarajoitusten mukaisesti. Tapahtumaa voi seurata halutessaan myös suorana lähetyksenä verkossa Ratikan verkkosivujen kautta osoitteessa http://live.tampereenratikka.fi/.

Ratikka-ajan alku innostaa yrityksiä

Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja Tampere Tunnetuksi ry ovat kutsuneet kaikki raitiotien varrella sijaitsevat yritykset mukaan Ratikka-ajan lähtölaskentaan Ratikka-viikon merkeissä. Ratikka-viikkoa vietetään Tampereella maanantaista sunnuntaihin 2.-8. elokuuta.

– Raitiotien rakentaminen on vaikuttanut hyvin monen yrityksen toimintaan. Se, että Ratikka-viikko on innostanut mukaan lähes 200 yritystä, kielii siitä, että katseet on suunnattu hyvillä mielin kohti tulevaa. Mukana on toimijoita ostoskeskuksista kivijalkaliikkeisiin, ravintoloista teattereihin ja muihin yrityksiin. On ollut ilo huomata, kuinka moni yritys odottaa jo liikennöinnin aloitusta innokkaasti ja haluaa olla mukana sitä juhlimassa, Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman projektisuunnittelija Henna Puisto kertoo.

Yritykset ovat mukana Ratikka-viikon juhlinnassa koristautumalla Ratikka-aiheiseen rekvisiittaan ja tekemällä monipuolisia tarjouksia. Tarjoukset kootaan Tampere.Finland -sovelluksen Tampere Tunnetuksi Passiin. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Osa yrityksistä järjestää myös omaa ohjelmaa Ratikka-viikon aikana. Tarjoukset tulevat nähtäville Tampere Tunnetuksi Passiin tapahtumaviikolla ja ohjelma julkaistaan Ratikka-viikon sivuilla osoitteessa https://www.tampereenratikka.fi/ratikka-viikko-ja-ratikka-juhla/ratikka-viikko/ ensi viikon aikana.

Ratikka-juhlan ilmoitus

Lisätietoja:

https://www.tampereenratikka.fi/ratikka-viikko-ja-ratikka-juhla

Tampereen Ratikan kansanjuhlasta:

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Ratikka-viikosta:

Riikka Töytäri
Toiminnanjohtaja
Tampere Tunnetuksi ry
puh. 040 582 1949
riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi

Tampereen Ratikan liikennöinnin aloittamista juhlitaan elokuussa Ratikka-viikon merkeissä – Pääjuhla järjestetään 8. elokuuta