Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi

Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella Ratikka-viikon ja Ratikka-juhlan merkeissä. Ratikka-juhlaa oli tarkoitus viettää kansanjuhlana Jugendtorilla, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu. Ratikka-juhla järjestetään sen sijaan verkkotapahtumana ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://live.tampereenratikka.fi sunnuntaina 8. elokuuta kello 12-13.30.

Ratikka-juhla 8.8.

Tampereella otetaan Ratikka-ajan alkaminen vastaan 8.8. verkossa järjestettävän Ratikka-juhlan ja sitä edeltävän Ratikka-viikon merkeissä. Ratikka-juhlan järjestämisestä vastaavat Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupunki. Ratikka-juhla oli määrä järjestää Jugendtorilla, mutta Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi tapahtuma siirretään verkkoon.

– Ulkotiloissa pidettävien tapahtumien järjestämistä ei tällä hetkellä rajoiteta, mutta koronatilanne näyttää olevan menossa huonompaan suuntaan. Meillä ei ole mahdollisuutta rajoittaa kansanjuhlan osallistujamäärää ja varmistaa siten turvavälien säilyttämistä. Haluamme, että kaikki voivat juhlia kanssamme turvallisesti, ja verkkotapahtumalla takaamme sen. Tässä tilanteessa on tärkeintä toimia vastuullisesti, vaikka tämä onkin meille todella ikävä päätös neljän vuoden odotuksen jälkeen. Nyt Tampereen Ratikka-ajan lähtölaskentaan voi kuitenkin huoletta osallistua kuka tahansa Hangosta Utsjoelle, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Ratikka-juhla toteutetaan alkuperäisen ohjelman mukaisesti – pienillä etätapahtuman elementeillä maustettuna. Ratikka-juhlassa esiintyvät Diandra, Jenni Mustajärvi (HUOM. Noora Louhimo Experience Duon esiintyminen on peruttu artistin omaehtoisen koronakaranteenin vuoksi) sekä Takomo. Tapahtumassa nähdään myös kappale Tampereen Työväen Teatterin Matilda-musikaalista. Juhlapuheet pitävät pääministeri Sanna Marin sekä Tampereen pormestari Lauri Lyly. Ratikka-juhlan juontaa Sean Ricks ja tapahtumassa nähdään myös Ratikan tekijöitä.

– Meillä on hieno kattaus vauhdikasta ohjelmaa. Toivomme kovasti, että yleisö liittyy kanssamme mukaan Ratikka-ajan lähtölaskentaan ja pääsee mukaan juhlatunnelmaan myös verkon välityksellä, Sirviö jatkaa.

Omia juhlatunnelmiaan voi jakaa juhlan aikana Instagramissa ja Twitterissä aihetunnisteella #Ratikkajuhla. Parhaat otokset palkitaan Ratikka-tuotepaketeilla. Tampereen Raitiotie Oy on voittajiin henkilökohtaisesti yhteydessä tapahtuman jälkeisellä viikolla.

Ratikat mukana juhlahumussa – Linjan 1 ensimmäiset matkustajat arvotaan

Ratikoillakin on oma roolinsa tapahtumassa; ne piipahtavat Ratikka-juhlan aikana Keskustorilla esittäytymässä. Sunnuntaina 8.8. ei ajeta matkustajaliikennettä, mutta 40 onnekasta pääsee testaamaan Ratikka-juhlapäivänä matkustamista linjalla 1 – Sorin aukiolta Kaupin kampukselle ja takaisin – sillä ensimmäisestä matkasta järjestetään arvonta. Arvontaan voi osallistua Tampereen Ratikan verkkosivuilla osoitteessa tampereenratikka.fi/arvonta. Arvonta on avoinna ma 2.8. klo 16.00 asti. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Myös arvontamatkalla noudatetaan koronasuosituksia: voittajien tulee käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia turvaväleistä.

Ratikka-juhlapäivänä Keskustorilta ajettava bussiliikenne on poikkeusreiteillä klo 10-14. Nysse tiedottaa asiasta erikseen.

Ratikan liikennöinti molemmilla linjoilla (linja 1 ja linja 3) alkaa varhain maanantaiaamuna 9.8. Ratikat liikennöivät siitä lähtien joka päivä 7,5 minuutin vuorovälein. Ratikan reitit ja aikataulut löytyvät Nyssen reittioppaasta.

Linjan 3 ensimmäiset lähtöajat:

Hervannan kampus – Pyynikintori 04:26
Hervantajärvi- Pyynikintori 04:38
Pyynikintori – Hervantajärvi 05:02

Linjan 1 ensimmäiset lähtöajat:

Kaupin Kampus- Sorin Aukio 05:46
Sorin Aukio – Kaupin Kampus 05:30

Lähes 200 yritystä mukana Ratikka-ajan lähtölaskennassa

Tampereen Ratikan liikennöinnin aloitus on innostanut raitiotien varrella olevat yritykset luomaan kaupunkiin juhlatunnelmaa koko liikennöinnin aloitusta edeltävän viikon, 2.-8.8.2021 ajan. Ratikka-viikko -nimeä kantavalla juhlaviikolla on mukana jopa 194 eri yritystä.

– Olemme erittäin iloisia, että reitin varrella olevat yritykset ovat lähteneet näin runsaslukuisesti mukaan juhlimaan Ratikka-ajan alkua. Monen rakennusvuoden jälkeen nyt on juhlan aika. Toivottavasti myös kaupunkilaiset ottavat Ratikka-viikon omakseen ja hyödyntävät sen aikaisia etuja, joita yritykset tarjoavat, projektisuunnittelija Henna Puisto Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmasta kertoo.

Yritykset ovat mukana Ratikka-viikon juhlinnassa koristautumalla Ratikka-aiheiseen rekvisiittaan ja tekemällä monipuolisia tarjouksia. Tarjoukset kootaan Tampere.Finland -sovelluksen Tampere Tunnetuksi Passiin. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Osa yrityksistä järjestää myös omaa ohjelmaa Ratikka-viikon aikana. Tarjoukset ovat käytettävissä Tampere Tunnetuksi Passissa tapahtumaviikon ajan. Ratikka-viikon ohjelmaan ja mukana oleviin yrityksiin voi tutustua Ratikka-viikon sivuilla osoitteessa https://www.tampereenratikka.fi/ratikka-viikko-ja-ratikka-juhla/ratikka-viikko/.

Ratikka-viikon järjestämisestä vastaavat Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja Tampere Tunnetuksi ry.

Lisätietoja:

https://www.tampereenratikka.fi/ratikka-viikko-ja-ratikka-juhla

Ratikka-juhlan livestream:

https://live.tampereenratikka.fi

Tampereen Ratikan kansanjuhlasta:

Sari Mäkelä
Viestinnän asiantuntija
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 800 4202
sari.makela@tampereenraitiotie.fi

Ratikka-viikosta:

Riikka Töytäri
Toiminnanjohtaja
Tampere Tunnetuksi ry
puh. 040 582 1949
riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka-juhlan ohjelmaan muutos koronan vuoksi – Noora Louhimo Experience Duon tilalle Jenni Mustajärvi

Kaikki Tampereen raitiotien osan 1 koeajot on nyt tehty onnistuneesti – Koeliikenne ja opetusajot jatkuvat liikennöinnin aloittamiseen asti