Tampereen Ratikalle kansainvälistä näkyvyyttä joukkoliikenneaiheisessa lyhytelokuvasarjassa

Nysse on mukana BBC StoryWorksin tuottamassa kansainvälisessä The Way We Move -sarjassa. Tampereen seudun joukkoliikenteestä kertova jakso on osa online-sarjaa, jossa esitellään uusia tapoja liikkua kaupungeissa ympäri maailmaa.

The Way We Move -sarja koostuu ympäri maailmaa kuvatuista 3–5 minuutin pituisista lyhytelokuvista. Jaksoissa kerrotaan eri kaupunkien joukkoliikenteen ja sitä käyttävien ja suunnittelevien ihmisten tarinoita erilaisista näkökulmista. Sarjaa on kuvattu Tampereen lisäksi mm. Saksassa, Brasiliassa ja Singaporessa.

Nyssellä sarjaan osallistuminen nähtiin ainutlaatuisena tilaisuutena kertoa Tampereen seudun joukkoliikenteestä ja kestävän liikkumisen muutoksesta sekä siitä, miten joukkoliikenteen menestystarinoita voi rakentaa myös pienemmässä kaupungissa ja pienemmillä resursseilla.

”Videolla haluttiin tuoda esiin asukkaiden osallisuutta ja allianssimallissa tekemistä. Jo mukaan pääseminen on hieno juttu eikä se ollut itsestäänselvyys”, kertoo joukkoliikennejohtaja Mika Periviita Nyssen tiedotteessa.  

Tampereen seudun joukkoliikenteestä kertovan videon on tuottanut Nysselle BBC StoryWorks Commercial Productions. Sarjan esittää Kansainvälinen joukkoliikenneliitto UITP, joka kiinnostui Tampereesta juuri Ratikan ansiosta.

”On hienoa, että yhdessä tamperelaisten kanssa suunniteltu Tampereen Ratikka on laitettu merkille myös kansainvälisellä tasolla,” sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Sarja on katsottavissa BBC StoryWorks Commercial Productionsin verkkosivuilla. Suomeksi tekstitetty Tampere-jakso tulee nähtäville Tampereen Ratikan ja Nyssen verkkosivuille 24.10.2022 alkaen.

Lue myös: