Tampereen Ratikan sähköratavaurio on korjattu – Liikennöinti käynnissä normaalisti

Tampereen Ratikan sähköratavaurio on saatu korjattua. Liikenne saatiin normalisoitua aamuyöllä.

Kuva: Wille Nyyssönen/ Tampereen Raitiotie Oy

Tampereen raitiotiejärjestelmässä tapahtui sähköratavaurio perjantaiaamuna 19.8. klo 6 eikä raitiovaunuliikennettä päästy ajamaan sen vuoksi keskustassa perjantain aikana. Vaurio on saatu korjattua ja normaali liikennöinti päästiin aloittamaan perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 3.20.

Vaurion aiheutti kuorma-auton törmäys raitiotierakenteisiin. Sen seurauksena raitiotien ajolangat putosivat Hämeensillan ja Hatanpään valtatien alueelta. Pudonnut ajolanka irrotti samalla yhdestä raitiovaunusta virroittimen. Viranomaiset tutkivat tapahtumaa ja siihen johtaneita syitä.

Raitiovaunuliikenne korvattiin vaurion aikana busseilla. Kumpaakin Ratikkalinjaa päästiin liikennöimään osittain korjaustöiden edetessä. Nyt molemmat linjat (1 ja 3) ovat käytössä normaalisti.

Työskenteleminen raitiotien läheisyydessä – Nyt tarkkana!

Tampereella on sattunut aiemminkin sähköratavaurioita raitiotien läheisyydessä työskentelevien tahojen toiminnasta johtuen. Tampereen Raitiotie Oy ohjeistaa, että jokaisen raskaita ajoneuvoja tai erikoiskuljetuksia kuljettavan tahon tulee noudattaa huolellisuutta ja yhtiön antamia ohjeita toimiessaan raitiotien läheisyydessä. Ajolankoja asennetaan parhaillaan myös raitiotien läntiselle osalle Sepänkadulla, joten raitiotierakenteet tulee ottaa huomioon sielläkin.

– Aiheutuneet vauriot ovat varsin mittavia niin työmääränä, taloudellisesti kuin asiakkaidemme mielipahana mitattuinakin. Inhimillisiä virheitä sattuu eikä niitä voida koskaan täysin estää. Pyydämme kuitenkin, että jokainen raitiotien läheisyydessä liikkuva henkilö huolehtii sekä omasta että muiden turvallisuudesta noudattamalla erityistä varovaisuutta, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö muistuttaa.

Tampereen Raitiotie Oy:ltä tulee aina hakea suostumus työskenneltäessä 4 m lähempänä ulommaista raitiotiekiskoa tai pysäkkialueella. Mikäli työ tapahtuu 1,5 metrin etäisyydellä tai lähempänä ratajohdon jännitteisiä osia vaatii työ jännitekatkon. Raitiotien ajolangat ovat liittymissä normaalisti 5,5 metrin korkeudessa, joten Tampereen Raitiotie Oy:hyn on oltava yhteydessä myös silloin, kun ajojohtimien alta kuljetetaan yli 5 metriä korkeita erikoiskuljetuksia. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.tampereenratikka.fi/ammattilaisille/toihin-raitiotiealueen-laheisyyteen 

Raitiovaunu nousi poikkeusvaihteessa kiskoilta perjantaina

Perjantaina iltapäivällä noin puoli kolmen aikaan sattui myös raitiovaunun nousu kiskoilta Kalevankirkon raiteenvaihtopaikalla. Raitiovaunuliikennettä päästiin ajamaan sähköratavaurion vuoksi vain osittain sekä linjalla 1 että 3. Raitiovaunu nousi linjalla 1 poikkeusvaihteessa kiskoilta ja linjan liikennöinti keskeytyi täysin noin kahdeksi tunniksi. Tarkkaa syytä tapahtuneeseen tutkitaan.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pekka Sirviö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio (at) tampereenraitiotie.fi

Lue myös: