Tampereen Ratikan varikon avoimet ovet -tapahtuma järjestetään Tampereen päivän kunniaksi

Tampereen päivän lauantaina 1. lokakuuta Hervannassa on tarjolla harvinaista herkkua, kun Tampereen Ratikan varikko avataan yleisölle. Tampereen Ratikan varikon avoimet ovet -tapahtuma järjestetään klo 12-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se sopii koko perheelle.

Tampereen Ratikan varikon avoimia ovia vietetään lauantaina 1. lokakuuta klo 12-16 Hervannassa. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Ratikoiden säilytys- ja huoltohalliin ja niiden toimintoihin, liikennöinnin toimintaan, raitiotien kunnossapitoon liittyviin koneisiin sekä tietenkin raitiovaunuun. Yleisö pääsee myös jututtamaan Ratikan tekijöitä ja kuulemaan Ratikan tulevaisuuden suunnitelmista. Perheen pienimmille on myös tarjolla iloista aktiviteettia.

– Olemme saaneet yleisöltä hurjan määrän pyyntöjä päästä varikolle vierailulle siitä asti, kun tilamme valmistuivat. Jotta voimme turvata normaalin päivittäisen toimintamme, vierailut mahdollistetaan vain jos ne katsotaan toimintamme kannalta tarpeellisiksi. Ajatus Varikon avoimien ovien järjestämisestä syntyi jo pari vuotta sitten, mutta koronapandemian vuoksi tapahtumaa siirrettiin. Olemme iloisia, että voimme nyt tarjota tämän ainutlaatuisen tilaisuuden yleisölle Tampereen syntymäpäivän kunniaksi, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäpäällikkö Sari Mäkelä kertoo.

Tampereen Ratikan varikolla on erittäin tarkat turvallisuusmääräykset, minkä vuoksi yleisön kulku tapahtuu rajatulla alueella. Alueella pääsee kulkemaan esteettömästi. Tapahtumaan kannattaa pukeutua sään mukaisesti, sillä esittelypisteitä on myös ulkotiloissa.

– Tapahtumassa yleisö pääsee kulkemaan ja tutustumaan varikon päivittäiseen toimintaan itsenäisesti. Tapahtumapäivänä Ratikka liikennöi normaalisti, joten aivan kaikkia tiloja emme voi turvallisuussyistä yleisölle avata, mutta valotamme näitäkin tehtäviämme esittelymateriaalien avulla. Työntekijöitämme pääsee myös haastattelemaan, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäsuunnittelija ja tapahtuman vastaava tuottaja Henna Puisto selventää.

Niille, jotka eivät pääse osallistumaan itse tapahtumaan, on tarjolla mahdollisuus tutustua varikon digitaaliseen esittelymateriaaliin Ratikan verkkosivuilla. Esittelymateriaali on katsottavissa Tampereen päivän viikonlopun 1.-2.10. ajan osoitteessa www.tampereenratikka.fi/varikon-avoimet-ovet

Kulku tapahtumapaikalle onnistuu parhaiten julkisilla

Tapahtuman ajan käynti varikolle tapahtuu osoitteessa Hervannantie 27. Varikon alueella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Tapahtumaan suositellaankin saapumaan julkisilla kulkuvälineillä. Nyssen reittiopas auttaa löytämään parhaan reitin perille. Mm. linja 19 kulkee varikolle (pysäkin nimi: Ratikkavarikko). Tapahtumaan voi saapua myös kaupunkipyörällä, sillä Nysse mahdollistaa tapahtuman ajalle kaupunkipyöräaseman Hervannantielle.

Omalla autolla saapuville on varattu tapahtuman ajaksi rajoitetusti pysäköintipaikkoja Hermian alueelle. Maksuttomat pysäköintialueet on merkitty alapuolella olevaan karttaan ja niillä on pysäköinninohjaus. Pysäköintipaikkoja on seuraavilla alueilla:

  • Modulight Oy: noin 20-30 pysäköintipaikkaa
  • Hermia 5 ja 6: vieraspysäköinti, noin 20 paikkaa
  • Yliopisto: noin 90 pysäköintipaikkaa

Tampereen Ratikka ottaa tapahtuman ajaksi poikkeuksellisesti käyttöön myös Hermian pysäkin, jolta pääsee Ratikan kyydissä varikkoalueelle ja takaisin Hermian pysäkille. Ratikka liikennöi varikon ja Hermian pysäkin välillä non-stop tapahtuman ajan. Kyyditys on maksuton.

Pysäköintialueet kartalla
Pysäköintialueet Tampereen Ratikan varikon avoimet ovet -tapahtuman aikana.

Tampereen Raitiotie Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Lisätietoa:

Sari Mäkelä
Viestintäpäällikkö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 800 4202
sari.makela@tampereenraitiotie.fi

Henna Puisto
Viestintäsuunnittelija
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 513 9397
henna.puisto@tampereenraitiotie.fi

Lue myös: