Tampereen Ratikka hakee taiteilijoita avoimilla portfoliohauilla

Tampereen Ratikka hakee taiteilijoita avoimilla portfoliohauilla

Tampereen raitiotien rakentaminen etenee ja on aika etsiä uusia taiteilijoita toteuttamaan infrarakenteisiin yhdistyviä teoksia. Nyt avautuva portfoliohaku koskee Kekkosentien sillan ja sen viereisen tukimuurin sekä Turtolan pysäkin viereisten tukimuurien taidetta. Portfoliohaku on avoinna 22.5.–13.6.2019.

Tampereen raitiotien maisemarakenteissa taidetta integroidaan valituissa kohteissa osaksi infrarakenteita.  Kohteiksi on valittu Kalevassa sijaitseva Kekkosentien silta, joka on rakennettu raitiotietä varten ja ylittää vilkasliikenteisen Kekkosentien Huoltoasema ABC:n kohdalla sekä Hervannan valtaväylällä sijaitseva Turtolan pysäkki, jossa pysäkin yhteydessä sijaitsevat korkeat ja pitkät tukimuurit ovat jätetty taiteen alustaksi.

Kohteiden taiteilijavalinnat toteutetaan portfoliohakuperusteisesti. Määräaikana saapuneiden portfolioiden pohjalta valitaan molempiin kohteisin taiteilija tai taiteilijaryhmä, joilta tilataan luonnos. Luonnosten tulee olla valmiina vuoden 2019 loppuu mennessä ja teosten viimeistään keväällä 2021. Haun lomakkeet sekä tarkempi info kohteista ja käytännöistä löytyy Tampereen Ratikan taiteen nettisivuilta www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

Hakuun liittyvä infotapaaminen järjestetään perjantaina 24.5. klo 14–17 Galleria Nottbeckissa Finlaysonin alueella. Tällöin Frei Zimmer Oy:n edustaja on paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin ja opastamassa portfoliohakuun osallistumisessa. Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan.

Seuraavat Tampereen Ratikan taiteen taiteilijahaut avautuvat syksyllä 2019. Myös näiden kohteiden taiteilijavalinnat tullaan tekemään avoimien portfoliohakujen perusteella.

Lisätietoja ja portfoliohakujen tarkemmat ohjeet sekä ilmoittautumislomakkeet löytyvät Tampereen Ratikan taiteen sivuilta osoitteesta: www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

LISÄTIETOJA:
Heini Orell

Koordinaattori
Frei Zimmer Oy
puh. 044 971 5158
heini.orell (at) freizimmer.fi

Antti Haukka
Projektipäällikkö
Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
puh. 040 180 7096
antti.haukka (at) tampere.fi