Hallillassa järjestetään Tampereen Ratikan pelastusharjoitus lauantaina

Hallillassa järjestetään Tampereen Ratikan pelastusharjoitus lauantaina

Hallillan raitiovaunupysäkin alueella järjestetään lauantaina 27. maaliskuuta Tampereen Ratikan pelastusharjoitus. Harjoitus alkaa klo 10 ja kestää noin kaksi tuntia. Tieliikenteenohjaajat opastavat kevyen liikenteen väylien käyttäjiä kiertoreitille harjoituksen ajan.

Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy

Pelastusharjoitukseen osallistuu Tampereen Ratikan toimijoiden lisäksi Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoito sekä Poliisi.

Tampereen Ratikan pelastusharjoituksella harjoitellaan viranomaisten ja raitiotietoimijoiden yhteistoimintaa ja viestiliikennettä. Harjoituksesta saadaan arvokasta kokemusta onnettomuustilanteen hoidosta uudessa toimintaympäristössä.

– Yksi keskeinen harjoituksen tavoite on nähdä, miten pelastusyksiköt löytävät oikeat kulkureitit perille. Tästä syystä harjoitukseen osallistuvat pelastusyksiköt eivät tiedä harjoituspaikan sijaintia ennakkoon. Samasta syystä emme ole voineet tiedottaa harjoituksesta etukäteen. Pahoittelemme kevyelle liikenteelle aiheutuvaa väliaikaista haittaa, Tampereen Raitiotie Oy:n turvallisuus- ja järjestelmäpäällikkö Jonna Anttila selventää.

– Harjoituksessa simuloidaan tilanne, jossa raitiovaunu on törmännyt ratatyössä olevaan koneeseen ja työkoneen kuljettaja on jäänyt törmäyksessä raitiovaunun alle. Tilanteessa vaunu ei suistu kiskoilta, mutta syntyy näkyvä sähköratavaurio. Uhrina käytetään nukkea, Anttila

Harjoituksessa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia ja suojautumisohjeita. Kaikki harjoitukseen osallistuvat tahot käyttävät kirurgista suusuojaa harjoituksen ajan. Harjoituksessa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta.

Pelastusharjoituksen tunnelmiin voi tutustua harjoituksen jälkeen Tampereen Ratikan ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanavissa.

Lisätietoa:

Jonna Anttila
Turvallisuus- ja järjestelmäpäällikkö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 777 2692
jonna.anttila (at) tampereenraitiotie.fi

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio (at) tampereenraitiotie.fi

Jarkko Pietiläinen
Palomestari
Pirkanmaan pelastuslaitos
puh. 041 730 2217
jarkko.pietilainen (at) tampere.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikan koeajot Taysin ja Etelä-Hervannan alueella onnistuivat odotetusti – Ratikan asiakastestaus jatkuu kevään ajan