Tampereen saunaratikka aloittaa liikennöinnin juhannuksena

Tampereen saunaratikka aloittaa liikennöinnin juhannuksena

Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen saunaratikan pilotista. Tarkoituksena on aloittaa saunaratikan liikennöinti tulevana juhannuksena. (HUOM. Uutinen on julkaistu aprillipäivänä)

Tampereen saunaratikka aloittaa liikennöinnin juhannuksena. Kuva: Tampereen Raitiotie Oy

– Maailman saunapääkaupunki Tampere on sitoutunut tarjoamaan uusia elämyksiä ja kokeilemaan uutta monipuolisella kumppanuusmallilla. Aloitamme keskustelut esimerkiksi tunnettujen paikallisten panimo- ja tekstiiliyhtiöiden kanssa, jotta heidän tuotteiden kanssa – esimerkiksi kylpytakissa, pyyhkeessä tai tölkkivirvoke kädessä – pääsisi saunaratikkaan ilmaiseksi tai ainakin selvästi alennetulla lippuhinnalla, taustoittaa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

Tampereen Raitiotie Oy kiinnostui pilotista, koska Škoda Transtechin Tampereelle testikäyttöön järjestämä, käytetty saksalainen raitiovaunu on vailla käyttöä. Raitiovaunua käytettiin vuosi sitten maaliskuussa raitiotieradan ja siihen liittyvien järjestelmien testaukseen ennen Tampereen ensimmäisen varsinaisen raitiovaunun saapumista.

– Vanha testiraitiovaunu halutaan kaupunkilaisten iloksi uutta kehittämällä. Tämä on mielenkiintoinen kokeilu, jossa voimme yhdistää ratikkareitin varrella olevat Kalevan ja Pyynikin uimahallit ja saunaelämyksen käteväksi paketiksi. Uima-asussa ja kylpytakissa voi yhdessä sujauksessa siirtyä maauimalaan tai Pyynikille, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö hahmottelee.

Tamperelaista lasiosaamista on tarkoitus hyödyntää ratikan ikkunoissa, joihin asennetaan himmentävät älykalvot. Kuljettaja voi säätää kalvojen himmentävyyttä ja värisävyä tarpeen mukaan.

– Esimerkiksi Ilveksen ja Tapparan paikallisottelupäivinä ikkunakalvot ovat joukkueiden väreissä. Keskusta-alueella voimme hieman laskea himmentävyyttä, jotta muun muassa kansainväliset vierailijat voivat ihmetellä saunaratikan matkustajia, visioi pormestari Lyly.

Testiraitiovaunu, eli tuleva saunaratikka on nähtävillä 1. huhtikuuta Tampereen keskustorilla ulkona koronaturvallisesti klo 12.00 alkaen. Saunaratikan muutostyöt aloitetaan illalla kiukaan asentamisella testivaunun palattua varikolle.

– Jos konsepti osoittautuu liiketoiminallisesti kannattavaksi, etsimme sille sopivia kansainvälisiä kumppaneita. Toivon ehdotuksia ja yhteydenottoja kumppaniyrityksiltä suoraan minulle, kannustaa toimitusjohtaja Sirviö.

Lisätietoja:

Lauri Lyly
Pormestari
Tampereen kaupunki
puh. 050 682 93

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 3345798

HUOM. Uutinen on julkaistu aprillipäivänä.

Lue myös:

Tampereen raitiotien testaukseen Saksassa käytössä ollut raitiovaunu – varikon ja radan testit alkavat maaliskuussa