Huhtikuussa arvioimme Ratikan värivaihtoehtoja – syksyllä tiedämme miltä Ratikka näyttää

Huhtikuussa arvioimme Ratikan värivaihtoehtoja – syksyllä tiedämme miltä Ratikka näyttää

Tampereen Ratikan brändi-ilme, joka näkyy muun muassa täällä Ratikan verkkosivuilla, on saanut innoituksensa Tampereen sijainnista vesistöjen äärellä, kaupunkikuvaa piirtävistä tiilenpunaisista tehtaista ja vanhoista rakennuksista.

Brändi-ilmeestä ei voi suoraan päätellä Ratikan väriä, mutta Ratikan väritys suunnitellaan Ratikan brändi-ilmeen pohjalta.

Tamperelaiset pääsevät vaikuttamaan Ratikan värin valintaan huhtikuussa. Ratikalle valitut värivaihtoehdot esitellään Ratikan kotisivuilla huhtikuun aikana, ja kaikilla nettiin pääsevillä tamperelaisilla on mahdollisuus arvioida, mikä väritys edustaa parhaiten Ratikalle asetettuja tavoitteita ja sopii myös parhaiten Tampereen katukuvaan tulevina vuosikymmeninä.

Näiltä sivuilta löydät lisätietoja värivaihtoehdoista ja niiden arvioinnista huhtikuun aikana. Lisäksi kannattaa seurata Tampereen Ratikan sosiaalisen median kanavia. Yhteenveto arvioinnista julkaistaan toukokuussa.

Arvioinnin jälkeen vaunusuunnittelu etenee vaunun ulkomuodon suunnittelulla, ja syksyllä, noin loka-syyskuun vaihteessa, saamme tietää Ratikan värin sekä muodon.

Myöhemmin tänä vuonna pääsemme lisäksi ihastelemaan Tampereen Ratikan tarkkaa ja täysikokoista mallia eli makettia, joka saapuu Tampereelle loka-marraskuussa.