Turvallista matkaa Ratikan kyydissä

Turvallista matkaa Ratikan kyydissä

Turvallisuus on yksi Tampereen Ratikan läpileikkaavista suunnitteluperiaatteista. Erityisen hyvät edellytykset työhön on antanut se, että Tampereella on päästy alusta asti rakentamaan kokonaista liikennejärjestelmää, ei vain kulkuneuvoa. Näistä tekijöistä turvallinen Ratikka muodostuu.

Sujuva kulkeminen. Ratikkaan siirtyminen on esteetöntä: laiturin ja vaunun väli on vain neljä senttimetriä, eikä kynnystä ole. Myös vaunun sisällä liikkuminen on sujuvaa.

Pysäkit. Kulku pysäkeille on esteetöntä. Pysäkeillä on hyvä valaistus ja ohjaava laatoitus näkörajoitteisia varten.

Keulan muotoilu. Tampereen vaunussa puskuri on sijoitettu alhaalle ja keulan tekniset laitteet ylemmäs – toisin kuin Helsingin vaunussa – mikä lisää jalankulkijoiden turvallisuutta mahdollisissa törmäystilanteissa. Sisätiloissakaan ei ole teräviä kulmia.

Vaunun havaittavuus. Vaunu on suunniteltu hyvin havaittavaksi kaikissa olosuhteissa. Havaittavuuden kannalta suurin merkitys on valoilla.

Lapsiperheet huomioitu. Vaunusta löytyy paikkoja lastenvaunuille ja taittoistuimia myös pienille matkustajille. Kaiteita ja kahvoja on myös pieten käsien ulottuvilla.

Tasainen kyyti. Muu liikenne vaikuttaa vähemmän Ratikan kulkuun kuin vaikka bussin. Vaunun liikkeelle lähtö ja pysähtyminen on tasainen.

Kameravalvonta. Kuljettaja näkee vaunun joka puolelle ja osaa toimia häiriötilanteissa.

Kohtuullinen vauhti. Ratikka kulkee kaupunkialueella samaa nopeutta muun ajoneuvoliikenteen kanssa. Ydinkeskustassa Ratikka kulkee kahtakymppiä.

Tervetuloa turvalliseen kyytiin vuonna 2021!