Lauantaina järjestetään Tampereen Ratikan häiriötilanneharjoitus – Häiriöviestit näkyvät Nyssen sähköisissä kanavissa

Lauantaina järjestetään Tampereen Ratikan häiriötilanneharjoitus – Häiriöviestit näkyvät Nyssen sähköisissä kanavissa

Tampereella järjestetään lauantaina 12. kesäkuuta Tampereen Ratikan häiriötilanneharjoitus. Ratikat liikkuvat harjoituksen aikana noin klo 9-15, mutta matkustajia ei oteta kyytiin. Harjoituksessa aiheutetaan aito häiriö raitiotieliikenteelle. Tilanne saattaa aiheuttaa jonkin verran haittaa myös muulle liikenteelle. Harjoituksen aikaiset häiriöviestit ja tiedotteet voivat näkyä pysäkkikatosten näytöillä, Nyssen sähköisissä palveluissa sekä avoimen rajapinnan käyttäjien palveluissa.

Ihmisiä Ratikan pysäkkikatoksen alla
Häiriötilanneharjoituksen aikaiset häiriöviestit ja tiedotteet saattavat näkyä pysäkkikatosten näytöillä. Harjoituksen aikana ei oteta matkustajia kyytiin. Kuva: Tampereen Raitiotie Oy/ Pasi Tiitola

Tampereen Ratikan häiriötilanneharjoituksessa liikennöintiallianssi ja radan kunnossapito simuloivat raitiotieliikenteessä tapahtuvan häiriön. Harjoituksesta saattaa aiheutua lievää haittaa myös muulle liikenteelle. Rataverkolla ja tieliikenteessä voi näkyä raivaustoimintaan liittyvää kalustoa.

Harjoituksessa päästään testaamaan ensimmäistä kertaa kaikkia häiriötilanneviestinnän järjestelmiä. Tämä näkyy Nyssen sähköisissä kanavissa häiriöviesteinä.

– Tavoitteenamme on havaita harjoituksen avulla järjestelmien käytössä ilmenevät puutteet niin toiminnallisuudessa kuin käytettävyydessäkin. Näin pääsemme vielä kehittämään niitä ennen liikennöinnin aloittamista, koeajokoordinaattori, projekti-insinööri Niina Uolamo Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo.

Harjoituksessa on oleellista saada aikaiseksi mahdollisimman aidon tuntuinen häiriötilanne.

– On tärkeää, että pääsemme treenaamaan etukäteen sekä henkilöstömme että järjestelmiemme toimintaa yllättävissä tilanteissa. Tästä syystä häiriötilanteen tarkasta ajankohdasta ja tapahtumapaikasta ei tiedoteta etukäteen. Harjoituksessa etsitään mahdollisimman nopeasti ratkaisu tilanteen purkamiseksi, mutta pahoittelemme lyhytaikaista muille aiheutuvaa haittaa, Uolamo selventää.

Lisätietoa:

Niina Uolamo
Koeajokoordinaattori, projekti-insinööri
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 556 4064
niina.uolamo@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Räiskyvän värikäs taideteos valmistui Pyynikintorille – Tampereen Ratikan taidepysäkki herättää huomiota

https://www.tampereenratikka.fi/tampereen-ratikka/ratikka-viikko-ja-ratikka-juhla/