Tampereen Ratikan neljästoista vaunu saapuu keskiviikkona – Tampereelle yhteensä 20 Ratikkaa

Tampereen Ratikan neljästoista vaunu saapuu keskiviikkona – Tampereelle yhteensä 20 Ratikkaa

Tampereelle saapuu neljästoista raitiovaunu keskiviikkona 9. kesäkuuta. Tampereelle saadaan raitiotien käyttöönoton ensimmäisessä vaiheessa yksi vaunu enemmän kuin alun perin oli tarkoitus – yhteensä 20 kappaletta. Lajinsa ensimmäiselle Tampereen Ratikalle on varattu liikennöinnin ohessa erityistehtävä testiratikkana.

Tampereen Ratikka Hämeensillalla
Kuva: Tampereen Raitiotie Oy/ Pasi Tiitola

Neljästoista Ratikka saadaan Tampereelle keskiviikkoiltana ja sen purku raiteelle tehdään torstaina. Vaunu tullaan näkemään liikenteessä ensi viikosta lähtien.

Tampereelle oli määrä tulla raitiotien ensimmäisessä vaiheessa 19 raitiovaunua, mutta kahdeskymmenes vaunu on päätetty rakentaa varaosiksi tarkoitetuista osista. Kahdeskymmenes vaunu on määrä saada Tampereelle elokuussa.

Tampereelle osittain keskeneräisenä saapunut, lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka kuljetettiin viime vuoden marraskuussa takaisin Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi ja se saadaan takaisin Tampereelle loppukesästä, 20. vaunun jälkeen. Vaunu tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.

– On hienoa, että voimme varata osan yhden raitiovaunun normaalista liikennöintiajasta raitiotiejärjestelmässä tehtävään testaamiseen. Testaussuunnitelmat tarkentuvat, kun raitiovaunuliikenne Tampereella on saatu elokuussa käyntiin, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo.

Lisätietoja:

Kalustopäällikkö Ali Huttunen
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttuinen@tampereenraitiotie.fi

Toimitusjohtaja Pekka Sirviö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Räiskyvän värikäs taideteos valmistui Pyynikintorille – Tampereen Ratikan taidepysäkki herättää huomiota

Tampereen Ratikan kolmastoista vaunu saapuu torstaina – Vaunut keräävät matkustajilta kehuja