Näe Ratikka kulkemassa Hämeenkadulla! 

Näe Ratikka kulkemassa Hämeenkadulla!

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma on tuottanut uuden mobiilisovelluksen, jonka avulla pääset näkemään, miltä Hämeenkatu näyttää tulevaisuudessa, kun Ratikka kulkee raiteillaan osana kaupungin liikennettä.

Tampereen Ratikka AR-sovelluksessa

Avaa Tampere AR -sovellus ja katso kännykän kameran läpi ympäristöäsi Hämeenkadulla joko Keskustorilla tai Stockmannia vastapäätä ja odota sijaintisi määrittymistä. Pian Ratikka ajaa ohitsesi Hämeenkatua pitkin. Sovellus hyödyntää AR-teknologiaa eli lisättyä todellisuutta tuoden Ratikan ja raiteiden 3D-mallinnukset osaksi todellista kaupunkiympäristöä.

Sovellus toimii Android-käyttöjärjestelmällä ja löytyy Play-kaupasta nimellä Tampere AR. 

Hämeenkadun ja Ratikan tulevaisuutta esittelevä AR-sovellus on kehitetty osana Smart Tampere -ohjelman 6Aika: Opastamisen ekosysteemi -hanketta. Sovelluksen on kehittänyt Stellarion Oy yhdessä DOTS studion kanssa.

 

 

Jos videot eivät toimi, voit katsoa ne osoitteessa http://stellarion.fi/tampere/

Lisätietoa:

Anni Joela
Projektipäällikkö
Smart Tampere
+358 40 721 9867
anni.joela@tampere.fi

Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen kehitysohjelma vuosille 2017–2021. Ohjelma rakentaa kestävää ja älykästä Tampereen seutua, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti.