Nysse tiedottaa: Joukkoliikenne pyritään turvaamaan myös sähkökatkon aikana

Ratikoiden sähkönsaanti pyritään turvaamaan lyhyiden sähkökatkojen aikana. Liikennöinti voi kuitenkin hidastua tai toimia vain osalla reitistä, koska sähkökatkos voi vaikuttaa esimerkiksi liikennevaloihin ja vaihteiden toimintaan alueellisesti.

Kuva: Wille Nyyssönen/Tampereen Raitiotie Oy

Kuluvan talven mahdolliset sähköpulan aiheuttamat sähkökatkokset voivat vaikuttaa myös Nyssen toimintaan. Sähkökatkot on kuitenkin tarkoitus kohdentaa niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa yhteiskunnan toiminnalle, ja ne kohdennetaan pääosin kotitalouksiin. 

Lyhyiden sähkökatkojen aikana bussit ja sähköbussit liikennöivät. Ratikoiden ja junien sähkönsaanti pyritään varmistamaan, jotta liikennöinti olisi mahdollista myös sähkökatkon aikana. Liikennöinti voi kuitenkin hidastua tai toimia vain osalla reitistä, koska sähkökatkos voi vaikuttaa esimerkiksi liikennevaloihin ja vaihteiden toimintaan alueellisesti.

Lyhyen sähkökatkon aikana lippu- ja maksujärjestelmässä saattaa esiintyä häiriöitä, mutta ne eivät ole todennäköisiä.

Nyssen asiakaspalvelu voidaan joutua sulkemaan sähkökatkon ajaksi. Jos verkkoyhteydet eivät toimi, myös puhelinpalvelu on suljettuna.

Nyssen häiriöviestintää voi seurata Nysse.fi-etusivullareittioppaassaNysse.fi-aikataulupalvelussaTwitterin Nysse-infossa sekä matkustamo- ja pysäkkinäytöillä.

Lisätietoa sähkökatkoihin varautumisesta Nyssen sivuilta.

Lue myös: