Nysse tiedottaa: Ratikkaliikenteen laajenemiseen valmistaudutaan ensi vuoden linjastomuutoksin

Nysse esittää kesäkaudelle 3.6.-4.8.2024 linjastomuutoksia, joilla valmistaudutaan tammikuussa 2025 Lentävänniemeen laajenevaan Ratikkaverkostoon. Lisäksi linjastomuutoksin pyritään vastaamaan matkustajamäärien kovaan kasvuun. Linjasto on nähtävillä ja kommentoitavissa 8.11.2023 asti.

Tampereen Ratikka
Ratikkalinjojen keskustan ja lännen lähtö- ja päätepysäkit vaihdetaan kesällä 2024 päinvastoin. Kuva: Wille Nyyssönen/Tampereen Raitiotie Oy.

Nysse esittää kesäkaudelle 3.6.-4.8.2024 merkittäviä linjastomuutoksia, joista suurin osa liittyy vuonna 2023 hyväksyttyyn läntinen linjasto 2024 -suunnitelmaan.

Linjaston muutoksilla valmistaudutaan tammikuussa 2025 Lentävänniemeen laajenevaan Ratikkaverkostoon. Moni läntinen bussireitti on kulkenut Tampereen keskustan läpi itään, etelään ja pohjoiseen, joten linjastomuutoksia on suunniteltu myös näille alueille. Lisäksi linjastomuutoksin pyritään vastaamaan matkustajamäärien kovaan kasvuun.

Tampereen lisäksi muutokset koskevat osin seudun kuntia Kangasalaa, Lempäälää, Nokiaa, Vesilahtea ja Ylöjärveä.

Ratikan osalta suunnitelma sisältää seuraavan muutoksen:

  • Ratikkalinjojen keskustan ja lännen lähtö- ja päätepysäkit vaihdetaan kesällä 2024 päinvastoin (1 Santalahti – TAYS, 3 Sorin aukio – Hervantajärvi). Muutoksilla pyritään vastaamaan linjan 3 ruuhkiin, ja samalla kaupungin länsipuolen yhteydet keskussairaalalle paranevat.

Muut muutokset Nyssen sivuilla: https://www.nysse.fi/ajankohtaista/uutiset/ensi-vuoden-linjastomuutoksin-valmistaudutaan-ratikkaliikenteen-laajenemiseen.html

Linjasto on nähtävillä ja kommentoitavissa Remix-karttapalvelussa 8.11.2023 asti. Kommentit esitellään kootusti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksen ajankohtaiskatsauksessa 15.11. Päätös kesän 2024 linjastomuutoksista tehdään lautakunnassa 20.12.2023.

Kaikki linjat ja reitit: Kesä 2024 – Nysse, Tampereen seudun joukkoliikenne

Kesän 2024 linjasto karttapalvelussa