Tampereen Ratikan varikolle asennetaan aurinkopaneelit

Tampereen Raitiotie Oy asennuttaa Tampereen Ratikan varikolle aurinkopaneelit. Paneeleilla vähennetään ostettavan sähköenergian määrää 280 MWh edestä tuottamalla kyseinen sähkö itse.

Tampereen Ratikan varikko koostuu kahdesta päärakennuksesta, joita ovat säilytyshalli (kuvassa vasemmalla) ja korjaamohalli.

Tampereen Ratikan varikon katolle nousee 845 paneelista koostuva aurinkovoimala.

– Kaikessa Tampereen Ratikan toiminnassa käytetään jo vihreää sähköä, mutta tavoitteenamme on, että varikon sähkö tuotetaan jatkossa itse. Näin saamme varikon toimitilojen lisäksi käytettyä aurinkosähköä myös tuotantoautojen lataukseen, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri Ilkka Mustaniemi kertoo.

Aurinkopaneelit varikon katolla
Aurinkopaneelit varikon katolla.

Hanke maksaa itsensä takaisin arviolta 11-13 vuoden kuluessa. Hankkeelle on myönnetty Business Finlandin tuki, joka kattaa 15 % kuluista. Hankkeen urakoitsijaksi valikoitui Solnet Oy. Sen suunnittelussa ovat mukana Sweco ja AFRY, ja rakennuttajana toimii Ramboll CM.

– Aurinkopaneelien asennusurakka on edennyt sujuvasti. Paneelit on asennettu painojen avulla, jolloin kattoon ei ole tarvinnut tehdä reikiä,Mustaniemi jatkaa.

Lisätietoja:

Ilkka Mustaniemi
Projekti-insinööri
Tampereen Raitiotie Oy
puh.  041 730 3904
etunimi.sukunimi@tampereenraitiotie.fi

Lue myös: