Kerro mielipiteesi Tampereen Ratikan taiteesta ja vaikuta Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien taiteen yleissuunnitelmaan

Tampereen Ratikan taide -ohjelma on saamassa jatkoa, kun raitiotietä suunnitellaan jatkettavaksi Taysilta alueelta Linnainmaalle ja Sorin aukiolta Pirkkalan Suupalle. Tampereen Ratikan verkkosivuille on avattu kysely, jolla pyydetään asukkaiden mielipiteitä Ratikan taiteesta ja kysytään ehdotuksia taiteen sijoittelusta uuden reitin varrelle. Kysely on avoinna 21.1.2024 asti.

Osana käynnissä olevaa Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien kehitysvaihetta laaditaan Ratikan taiteen yleissuunnitelma, jossa määritellään taiteen paikat, tavoitteet ja teemat sekä käytännöt taiteen toteuttamiseksi. Ratikan taiteen toteutus Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien reitillä edellyttää myönteistä rakentamispäätöstä Tampereen ja Pirkkalan valtuustoissa lokakuussa 2024.

Tampereen Ratikka pyytää Ratikan taide -ohjelman yleissuunnittelun tueksi asukkailta mielipiteitä Ratikan taiteesta ja kysyy ehdotuksia taiteen sijoituspaikoiksi Pirkkala-Linnainmaa -reitillä. Kysely on avoinna Tampereen Ratikan verkkosivuilla osoitteessa www.tampereenratikka.fi/taidekysely/ 21.1.2024 saakka ja siihen voi vastata anonyymisti.

– Haluamme kerätä asukkaiden mielipiteitä olemassa olevasta Ratikan taiteen kokonaisuudesta ja sen teoksista. Millaisia ajatuksia Ratikan taide on herättänyt ja onko teoksista joku erityisen mieluinen? Etsimme myös vinkkejä hyvistä paikoista sijoittaa uutta Ratikan taidetta Pirkkala-Linnainmaa -reitin varrelle, Tampereen Raitiotie Oy:n liikennepäällikkö Antti Haukka kertoo.

Tampereen Ratikan taiteen yleissuunnitelma tukee ja visualisoi Ratikan taiteen tavoitteita luoda raitiotien varrella laadukas, monipuolinen ja ympäristön viihtyisyyttä lisäävä taidekokonaisuus. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen Raitiotie Oy, ja taiteen toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy.

Lisätiedot:

Liikennepäällikkö Antti Haukka
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 180 7096
antti.haukka@tampereenraitiotie.fi

Koordinaattori Heini Orell
Frei Zimmer Oy
puh. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Ratikan taide -ohjelmasta

Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Taiteesta sen erilaisissa muodoissa pääsee nauttimaan niin vaunuissa kuin raitiotien ympäristössäkin. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen Raitiotie Oy, ja taiteen toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. Tällä hetkellä Ratikan taide -ohjelmaan on osallistunut 86 taiteilijaa ja valmiita taideprojekteja on 58. Tutustu Ratikan taiteen kokonaisuuteen osoitteessa www.tampereenratikka.fi/ratikan-taide

Lue myös: