Ratikan taiteen uudet taiteilijat valittu

Ratikan taiteen uudet taiteilijat valittu

Viime vuoden lopulla järjestettiin avoin portfoliohaku Ratikan taiteilijoiksi hakeville. Taiteilijavalinnat on nyt tehty. 97 hakijasta uusiksi Ratikan taiteen taiteilijoiksi valittiin tamperelainen kuvanveistäjä Jaakko Himanen ja helsinkiläinen kuvataiteilija Anna-Lea Kopperi.

Pyynikintorin taiteilijavalinnassa kärkikolmikkoon ylsi Kaisu Koivisto, Pekka Kauhanen ja Jaakko Himanen. Raitiotien taiteen työvaliokunnan ja teosta rahoittavan Majaojasäätiön edustajien muodostaman valitsijaryhmän haastatteluissa taiteilijat pääsivät kertomaan omasta taiteestaan ja ajatuksistaan Pyynikintorin pysäkin taiteen suhteen. Jaakko Himanen nousi valitsijaryhmän valinnaksi kokonaisvaltaisimmalla näkemyksellä ja positiivisella otteella.

– Jaakko Himasen tavoite toteuttaa koko pysäkkikatoksen haltuun ottava taideteos nosti hänet valintaraadin suosikiksi, kertoo museonjohtaja Taina Myllyharju Tampereen taidemuseosta.

Sepänkadun ylikulkusillan taiteilijaksi valittu Anna-Lea Kopperi tunnetaan yhteisö- ja ympäristötaideteoksista sekä julkisista veistoksistaan. Ympäristön ja inhimillisen tilan suhteita tutkiva Kopperi on ollut mukana Venetsian Biennaalissa vuonna 2015 teoksella Isle of Dreams.

Sepänkadun ylikulkusillan suojakaiteeseen yhdistyvästä taiteesta tilataan luonnos osana raitiotien toisen osan Pyynikintori-Lentävänniemi suunnittelua. Teoksen toteutus on vielä ehdollinen rakentamispäätökselle, joka on tavoitteena viedä kaupunginvaltuustoon loppuvuodesta 2020.

Pyynikintorin pysäkin taiteilijaksi haki yhteensä 55 ja Sepänkadun sillan taiteilijaksi 42 taiteilijaa.

Jaakko Himanen sisätiloissa otetussa puolilähikuvassa.
Jaakko Himanen
Anna-Lea Kopperi kumartuneena viherkasvien ääreen.
Anna-Lea Kopperi

Lisätietoja

Tampereen taidemuseo
Museonjohtaja
Taina Myllyharju
puhelin 040 801 6665
sähköposti Taina.Myllyharju@tampere.fi

Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096
sähköposti Antti.Haukka@tampere.fi