Santalahden Ratikkajuhlan ohjelma


Santalahden Ratikkajuhla on iloinen juhlapäivä Santalahden Ratikkaliikenteen aloittamisen kunniaksi. Juhlapäivää vietetään sunnuntaina 6. elokuuta klo 12-16. Tapahtumassa pääset nauttimaan monipuolisista esityksistä niin Hämeenpuistossa kuin Juhlaratikoissa sekä tutustumaan Tampereen Ratikka -perheen toimintaan. Voit antaa myös oman luovuutesi kukkia osallistumalla Ratikan taiteen työpajaan tai voit sukeltaa leikkimieliseen Ratikkasuunnistukseen. Pääset myös lyömään itsellesi Ratikkakolikon. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ohjelmaa lavalla
klo 12-13

12.00 Santalahden Ratikkajuhlan avaus

Pormestari Kalervo Kummola, Tampereen kaupunki

12.05 Tampereen Ratikka

Toimitusjohtaja Pekka Sirviö, Tampereen Raitiotie Oy

12.10 Nuppu Oinas

Nupun musiikki on sekoitus modernia r’n’b:tä, poppia ja räppiä. Nupun herkkä ilmaisu ja elämänmakuiset stoorit tuovat ajankohtaista laajennusta siihen, miltä kotimainen uuden aallon hiphop-vaikutteinen musiikki voi kuulostaa nykypäivänä. Nuppu tekee Ratikkajuhlasta myös IG-Liven.

12.40 Kipinät-viihdekuoro

Kipinät on valovoimainen rytmimusiikkiin keskittyvä kuoro, joka elää rakkaudesta musiikkiin ja yhdessä laulamiseen.

Ratikkajuhlan juontaa Simo Frangén.

Nuppu Oinas

Muuta Ratikkajuhlan ohjelmaa klo 12-16

12.00-16.00 Tampereen Ratikka -perheen esittelypisteet ovat avoinna Hämeenpuistossa

Tampereen Raitiotie Oy/ Tampereen Ratikka, Nysse ja Raitiotieallianssi esittelevät toimintaansa. Nähtävillä on myös Tampereen Ratikan kunnossapidon raidetyökone.

12.30-16.00 Ratikan taiteen työpaja Hämeenpuistossa

Ratikkajuhlan yhteisöllisessä taidetyöpajassa pääset osallistumaan Lentävänniemen päätepysäkille Pyhällönpuistoon tulevan yhteisöllisen taideteoksen tekemiseen. Pajassa 200 ensimmäistä pääsee piirtämään ja muovaamaan eliöitä, joiden pohjalta taiteilijat Toua Heinonen ja Julia Kukkonen muotoilevat päätepysäkin yhteyteen toteutuvat eliöveistokset. Kyseessä on yhteisötaideteoksen ensimmäinen työpaja, muut työpajat toteutetaan syksyn aikana Lentävänniemessä. Tampereen Ratikka tiedottaa syksyn työpajoista tarkemmin kesällä.

12.15-16.00 Juhlaratikat liikennöivät Sorin aukion Santalahden välillä

Ratikkajuhlan kunniaksi saat mahdollisuuden matkustaa Santalahteen Ratikalla jo päivää ennen Santalahden liikennöinnin aloittamista. Pääset Juhlaratikoiden kyytiin juhlan ajan maksutta. Linjoilla 1 ja 3 on käytössä normaalit Nyssen maksamisen käytännöt.

  • Juhlaratikat (2 kpl) liikennöivät sunnuntaina 6. elokuuta 2023 klo 12.15-16.00.
  • Juhlaratikoissa nähdään tapahtuman ajan monipuolisia ja yllättäviäkin esityksiä.
  • Tunnistat Juhlaratikat linjakilvistä, joissa lukee ”Ratikkajuhla”. Vaunut on myös koristeltu sisätiloista.
  • Juhlaratikat liikennöivät noin 15 minuutin vuorovälein Sorin aukion ja Santalahden välillä. Ensimmäinen lähtö Sorin aukiolta tapahtuu klo 12.15 ja Santalahdesta klo 12.30. Viimeinen lähtö Sorin aukiolta tapahtuu klo 15.30 ja Santalahdesta klo 16.
  • Juhlaratikat pysähtyvät seuraavilla pysäkeillä: Sorin aukio, Keskustori, Tuulensuu, Pyynikintori, Särkänniemi, Tikkutehdas, Santalahti.

12.30-16.00 Pop-up-esityksiä Juhlaratikoissa

Juhlaratikoissa nähdään tapahtumapäivän aikana yllätysesityksiä Kipinät-viihdekuorolta sekä kokeilevia ääniteoksia esittävältä Suhina Kollektiivilta. HUOM. Esitykset toteutetaan pop-up-henkisesti, joten niitä ei ole jokaisella lähdöllä.

12.00-16.00 Ratikka-suunnistus

Tapahtuman aikana pääset osallistumaan Ratikka-suunnistukseen. Suunnistusrastit on sijoitettu Santalahden päätepysäkin ja Hämeenpuiston välille. Voit suorittaa radan lähtemällä liikkeelle joko Santalahdesta tai Hämeenpuistosta. Suunnistuskartan ja ohjeet saat Tampereen Ratikan esittelypisteeltä. Palauttamalla kartan esittelypisteelle voit osallistua 50 euron arvoisen Nysse-lahjakortin arvontaan. Lahjakortteja arvotaan 3 kappaletta ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

12.00-16.00 Ratikkakolikon lyönti Santalahdessa

Pääset lyömään Santalahdessa itsellesi muistoksi Santalahden Ratikkajuhlan Ratikkakolikon.

Tampereen Raitiotie Oy pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Santalahden Ratikkajuhlan visuaalinen ilme

Tapahtumainfo

Tampereen Raitiotie Oy järjestää Santalahden Ratikkajuhlan yhteistyössä Tampereen kaupungin Hämeenpuiston Puistofiestan kanssa.

Tapahtumainfo