Tampereella vietetään opiskelijan vappua etänä – Opiskelijahaalarit juhlivat vappua Ratikassa ja Konsulinsaaressa  

Tampereella vietetään opiskelijan vappua etänä – Opiskelijahaalarit juhlivat vappua Ratikassa ja Konsulinsaaressa

Opiskelijoiden vappua juhlitaan Tampereella näkyvästi, vaikka kokoontumiset eivät ole mahdollisia. Tampereen opiskelijajärjestöt ovat organisoineet “Suomen suurimman Wapun” vieton etäyhteyksin. Opiskelijat jäävät kotiin, mutta omaleimaiset haalarit näkyvät Tampereen keskustassa. Haalarit juhlivat vappua Ratikassa ja Konsulinsaaressa.

Kuva: Laura Vanzo/ Visit Tampere

– Opiskelijayhteisö on ottanut etänä pidetyn Wapun oikein hyvin vastaan, kertoo Tampereen ylioppilaskunnan tapahtumavastaava Hanna Vähävuori.

Opiskelijahaalareista koottu piknikkollaasi on mahdollista bongata Satakunnansillan kupeesta Konsulinsaaresta. Opiskelijajärjestöt rakentavat haalarinäyttelyn Konsulinsaareen tiistaina 27.5. klo 12–13. Kollaasi on konsulinsaaressa maanantaihin 3.5 asti ilostuttamassa kaupunkilaisia.

Myös Tampereen tuliterä Ratikka on mukana jalkauttamassa vapputunnelmaa Tampereelle. Opiskelijahaalareilla täytetyn Ratikan voi bongata vapunaattona noin klo 15–21 Ratikan koeajojen aikana.

– Tampereella on ihan erityinen ja eteenpäin menevä tunnelma, johon on osasyynä varmasti se, että täällä joka kuudes vastaantulija on opiskelija. Ratikka-ajan alkaminen uudistaa monella tavalla kaupunkiamme ja on ollut hienoa huomata, että opiskelijat odottavat jo kovasti liikennöinnin alkua. On mukavaa olla tällä tavalla mukana juhlistamassa opiskelijoiden vappua – ja miksei samalla Ratikka-ajan alkamistakin, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee.

Osana vapun juhlintaa tamperelaiset opiskelijat ovat mukana YleX Popin Suomen suurimmat vappubileet -konseptissa. Opiskelijat järjestävät myös omia koronaturvallisia etävapputapahtumia. Lisätiedot löytää osoitteesta https://trey.fi/yhteiso/wappu.

Tampereen opiskelijavapun järjestävät yhteistyössä Tampereen opiskelijajärjestöt, Tampereen korkeakouluyhteisö (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu), Tampereen kaupunki ja Yleisradio.

Lisätietoja: 

Tampereen ylioppilaskunta TREY
Hallituksen jäsen Hanna Vähävuori 
Puh. +358 40 713 0082
hanna.vahavuori@trey.fi

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko
Hallituksen jäsen Ilari Savikko 
Puh. +358 44 082 6568
sidosryhma@tamko.fi

Tampereen kaupunki
Korkeakouluyhteistyön koordinaattori Max Liikka 
Puh. +358 41 7308868
max.liikka@tampere.fi

Tampereen Raitiotie Oy
Viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä
Puh. +358 40 800 4202
sari.makela@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikan koeliikenne alkaa 10. toukokuuta – Kyytiin pääsee ilmoittautumalla ennakkoon