Tampereen Ratikan yhdestoista vaunu saapuu keskiviikkona – Ratikka liikkuu vappuviikolla ilta-aikaan

Tampereen Ratikan yhdestoista vaunu saapuu keskiviikkona – Ratikka liikkuu vappuviikolla ilta-aikaan

Tampereelle saadaan yhdestoista raitiovaunu keskiviikkoiltana 28. huhtikuuta. Kuluvalla viikolla Ratikat liikkuvat koeajoissa ilta-aikaan. Perjantaina Ratikka virittäytyy vapputunnelmaan opiskelijoiden kanssa.

Ensimmäinen täysin valmis Tampereen Ratikka saatiin Tampereelle syyskuussa 2020. Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy

Yhdestoista Ratikka saadaan Tampereelle keskiviikkona ja sen purku raiteelle tehdään torstaina.

– Vaunujen käyttöönotto Tampereella sujuu jo vakiintuneella tavalla muutamassa päivässä. Yhdestoista vaunu tullaan näkemään liikenteessä koe- ja koulutusajoissa ensi viikon alusta lähtien, kertoo Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen.

Sen lisäksi, että vaunuja saapuu lisää, Ratikat myös liikkuvat entistä tiuhempaan koe- ja koulutusajojen merkeissä. Kuluvalla viikolla Ratikat liikkuvat totuttua myöhempään, maanantaista torstaihin klo 12-24 ja perjantaina, eli vappuaattona, klo 12-21. Viikolla suoritetaan mm. melu- ja tärinämittauksia, yksi matkustajatesti hämärässä sekä tehdään hämäräharjoituksia kuljettajien opetusajoissa. Vappuaattona yhdessä raitiovaunussa on mukana poikkeuksellisia matkustajia.

– Tampereen Ratikka on mukana viettämässä opiskelijoiden vappua. Koronan vuoksi juhlaa ei voida viettää perinteisin menoin, mutta opiskelijahaalarit näkyvät silti Tampereen katukuvassa, kun niitä ripustetaan mm. yhteen raitiovaunuumme. Opiskelijahaalareilla täytetyn Ratikan voi bongata vappuaattona noin klo 15–21 Ratikan koeajojen aikana, vinkkaa Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Vappuviikon jälkeen Ratikka liikkuu arkisin klo 6-18. Koska Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä, jokaisen kannattaa kerrata myös Ratikkakaupungin liikennesäännöt osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Tampereen Ratikan koeliikenne aloitetaan 10. toukokuuta ja varsinainen liikennöinti alkaa 9. elokuuta. Koeliikenteen aloittamisesta tiedotetaan lisää myöhemmin tällä viikolla.

Lisätietoja:

Kalustopäällikkö Ali Huttunen
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttunen@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereella vietetään opiskelijan vappua etänä – Opiskelijahaalarit juhlivat vappua Ratikassa ja Konsulinsaaressa  

Tampereen Ratikan koeliikenne alkaa 10. toukokuuta – Kyytiin pääsee ilmoittautumalla ennakkoon