Tampereen päivän viikonloppuna 200 nopeinta pääsee Ratikkakiertoajelulle – Ratikkatietoa saatavilla myös TAYSin etupihalla

Tampereen päivän viikonloppuna 200 nopeinta pääsee Ratikkakiertoajelulle – Ratikkatietoa saatavilla myös TAYSin etupihalla

Tampereen päivän viikonloppuna 28.-29.9. järjestetään neljä ratikkateemaista kiertoajelua, joilla halukkailla on mahdollisuus kuulla tarkemmin, missä Tampereen raitiotie -hanke menee ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Kiertoajelulla vieraillaan myös rollikkahallilla Tampereen Ratikan maketti-näyttelyssä. Ratikkakiertoajelut ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Tampereen Ratikkaa esitellään myös TAYSin avoimet ovet  -tapahtumassa lauantaina 28.9. klo 10-13.

Ratikkateemainen kiertoajelu lähtee Tampereen rautatieasemalta ja palaa takaisin samaan paikkaan. Ratikkakiertoajelut lähtevät lauantaina ja sunnuntaina klo 13 ja klo 15. Bussiin mahtuu 50 henkilöä, joten yhteensä kiertoajeluille pääsee 200 innokasta.

– Perehdytämme vieraat kiertoajelun yhteydessä myös Tampereen Ratikan vaunujen ominaisuuksiin maketti-näyttelyssä. Paikat kiertoajelulle täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea. Juhlistamme samana viikonloppuna sekä 240-vuotiasta Tamperetta että TAYSin uutta pääaulaa. Tervetuloa juttelemaan Ratikasta siis myös TAYSin ratikkalaiturille, Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka vinkkaa.

Ratikkakiertoajelun aikana kerrotaan raitiotien rakennustöistä, Ratikan kalustosta, reitistä ja käyttöönoton aikataulusta. Kierros kulkee Hämeenkadun läpi Pyynikille ja sieltä Kalevan kautta takaisin rautatieasemalle. Kiertoajelun kesto on 1,5 tuntia.

– Ratikkateemaisen kiertoajelun opastuksen hoitavat Tampereen oppaat ry. Asiantuntijamme perehdytti oppaat raitiotiehankkeeseen ja antoi hyvät perustiedot. Koska oppaat tutustuttavat kierroksillaan ihmisiä joka tapauksessa Tampereen historiaan, parhaisiin paloihin ja käynnissä oleviin kehityshankkeisiin, katsoimme, että yhteistyön tekeminen oli hyvin luontevaa, Tampereen Ratikan käyttöönoton viestinnästä vastaava asiantuntija Sari Mäkelä Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo.

Ratikkateemaiset kiertoajelut tarjoaa Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma.

– Ajatuksenamme on, että järjestämme lisää vastaavanlaisia kiertoajeluita, mikäli niitä kohtaan löytyy tarpeeksi kiinnostusta, Haukka lupaa.

Ratikkateemainen kiertoajelu Tampereen päivän viikonloppuna

la-su 28.–29.9.2019
klo 13–14.30 Kiertoajelu: Ratikka tulee!
klo 15–16.30 Kiertoajelu: Ratikka tulee!

Ilmoittaudu kiertoajeluille >

Tampereen Ratikka TAYSin uutta – avoimet ovet -tapahtumassa

la 28.9. klo 10-13

Lisätietoa TAYSin tapahtumasta >

Lisätietoja:

Antti Haukka
Projektipäällikkö
Tampereen kaupunki/ Raitiotien kehitysohjelma
Puh. 040 180 7096
antti.haukka (at) tampere.fi

Sari Mäkelä
Viestinnän asiantuntija
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 800 4202
sari.makela (at) tampereenraitiotie.fi

 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere