Tampereen Ratikan ja vanhempainyhdistyksen opastajat varmistavat koulutien turvallisuutta Tampereen kansainvälisen koulun lähikaduilla Amurissa ensimmäisen kouluviikon aikana

kouluviikon aikana

Tampereen Ratikka aloitti liikennöinnin Sepänkadulla 7.8. Koulutyön käynnistyessä keskiviikkona 9.8. Tampereen Ratikan ja Tampereen kansainvälisen koulun vanhempainyhdistys Fista Parents’Association ry:n  opastajat varmistavat koulutien turvallisuutta koulun lähikaduilla Amurissa. Opastajat ovat paikalla 9.-11.8. aamu- ja iltapäivisin.

Tampereen Ratikan Sepänkadulla. Kuva Pasi Tiitola

Tampereen Ratikan opastajat ohjaavat liikenneturvallisuusasioissa sekä neuvovat Ratikan käytössä Sepänkadulla. Tämän lisäksi oppilaat kootaan kuulemaan aamunavaus aiheesta torstaina.

– Meille on tärkeää, että oppilaamme osaavat kulkea koulumatkansa turvallisesti. Tampereen kansainvälinen koulu FISTA on seudullinen oppilaitos, joten oppilaamme tulevat laajalta alueelta ja koulumatka voi olla pitkä. Aikaisempina vuosina koulun vanhempainyhdistys on tehnyt koulunalun opastuksia koulun läheisillä kaduilla. Nyt kun ratikkaliikenne on käynnistynyt koulumme vieressä, otamme mielellämme myös Tampereen Ratikan avun vastaan, Tampereen kansainvälisen koulun rehtori Ulla Hiltunen sanoo.

Ota Ratikkakaupungin liikennesäännöt haltuun

Tampereen Ratikka muistuttaa kaikkia liikkujia siitä, että kaupungin liikenneturvallisuus syntyy yhteispelillä.

– Jokaisen tielläliikkujan tulee pitää huoli siitä, että liikennesäännöt ovat hallussa ja tilannenopeudet kohdillaan. Kiire ja omista oikeuksista kiinnipitäminen eivät sovi turvalliseen kaupungilla liikkumiseen. Erityisesti näin koulujen alkaessa on tärkeää, että ihmiset havainnoivat tarpeeksi ympäristöään. Jalankulkijoilta toivomme lisäksi, että katu ylitetään rauhallisesti ja muuta liikennettä havainnoiden suojatien tai ylityspaikan kohdalta, liikennepäällikkö Antti Haukka Tampereen Raitiotie Oy:ltä kertoo.

Tampereen Ratikka on tehnyt Tampereen koulujen kanssa yhteistyötä liikenneturvallisuusasioissa eri keinon jo raitiotien rakentamisesta lähtien. Tänä keväänä Ratikka aloitti Tampereen kouluille suunnatun liikenneturvallisuuskampanjan ja syksyllä se saa jatkoa. Tampereen Ratikan verkkosivuilta voi tutustua eri kohderyhmille suunnattuihin materiaaleihin https://www.tampereenratikka.fi/tampereen-ratikka/liikenneturvallisuus/

Ratikan tärkeät vinkit koululaisille:

  • Ylitä raitiotie turvallisesti suojatien tai ylityspaikan kohdalta
  • Älä koskaan oikaise pysähtyneen Ratikan edestä tai takaa.
  • Ole aina varovainen rataa ylittäessäsi, katso molempiin suuntiin, äläkä ryntää radan yli
  • Raitiovaunu ei voi väistää sinua, koska se kulkee raiteilla
  • Raitiovaunu on hiljainen, joten sitä ei välttämättä kuule etukäteen
  • Muista, että rata ei ole oleskelu- tai leikkipaikka

Lisätietoja:

Antti Haukka
Liikennepäällikkö
Tampereen Raitiotie Oy
p. 040 180 7096
etunimi.sukunimi@tampereenraitiotie.fi

Ulla Hiltunen
Rehtori
Tampereen kansainvälinen koulu FISTA
p. 040 196 8513
ulla.hiltunen@tampere.fi

opastukset:

Olli Vakkala
Projektipäällikkö
Ekokumppanit
p. 040 728 5677
olli.vakkala@tampere.fi

Lue lisää: