Tampereen Ratikan koeajoja Hervannassa viikolla 41

Tampereen Ratikan koeajoja Hervannassa viikolla 41

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan viikolla 41 eli 5.-9.10. Tällöin Ratikka liikkuu joinakin päivinä Hervannan katuverkolla. Lisäksi testejä tehdään varikon alueella. Koeajot keskusta-alueella jatkuvat marraskuun puolivälissä, jolloin vuorossa ovat Hämeenkatu ja Pirkankatu.

Lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka liikkuu Hervannassa viikolla 41. Kuva: Pasi Tiitola, Tampereen Raitiotie Oy

Viikolla 41 koeajot painottuvat alkuviikkoon ja tällöin testataan varikon raidealuetta liikennöintinopeuden mukaisella ajonopeudella eli 15 km/h. Lisäksi tehdään vaihdetestejä Pohjois-Hervannan pysäkillä ja testataan vaihteenohjauksen toimintaa Atomipolulla. Varikolla tehdään koeajoviikon aikana myös asetinlaitteen testejä.

– Nyt tehdään viimeisiä Hervannan ja varikon rataverkon infratestejä protovaunulla. Vaunutestejä ja tyyppikokeita tullaan jatkamaan läpi syksyn ja talven, sitä mukaa kun uusia vaunujakin Tampereelle saapuu, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri ja koeajokoordinaattori Niina Uolamo kertoo.

Ratikka liikkuu katuverkolla raitiotien liikennesääntöjen ja valo-ohjausten mukaan, jotka kanssaliikkujien tulee huomioida liikenteessä.  Tampereen Raitiotie Oy, Tampereen kaupunki ja Nysse ovat yhteistyössä tuottaneet runsaasti erilaista liikenneturvallisuusmateriaalia, johon kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa tampereenratikka.fi. Sivuilla on yleistä tietoa liikennesäännöistä ja lisäksi kaavioita ajoneuvoliikenteelle, kevyelle liikenteelle ja jalankulkijoille. Raitiotien liikennesääntöihin opastetaan myös animaatioiden avulla.

Ajantasaisen tiedon koeajojen ja Tampereen raitiotiehankkeen etenemisestä saa Tampereen Ratikan ja Raitiotieallianssin kanavista.

Lisätietoja:

Tampereen Ratikan liikenneturvallisuussivu: www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus

Niina Uolamo
Koeajokoordinaattori, projekti-insinööri
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 556 4064 (koeajopäivinä klo 16 jälkeen)
niina.uolamo (at) tampereenraitiotie.fi

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio (at) tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Ratikan neitsytmatka Kalevassa ja Tammelassa eteni yleisön kannustaessa – koeajot ja testit onnistuivat odotetusti