Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan ensi viikolla – Jarrutestien sujuvuus taataan liikenteenohjaajilla

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan ensi viikolla – Jarrutestien sujuvuus taataan liikenteenohjaajilla

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan ensi viikolla, 2.-6.11. Testeissä keskitytään Hervannan valtaväylällä, Kanjoninkadun ja Pehkusuonkadun välillä, tehtäviin koeajoihin. Testit saattavat aiheuttaa lyhyitä viivästyksiä liikenteeseen. Testien sujuvuus varmistetaan liikenteenohjaajilla. Koeajoja suoritetaan päiväkohtaisten testiohjelmien mukaisesti ja liikenteessä ollaan klo 8-18.

Nyt tehtävät koeajot liittyvät vaunun tyyppikokeisiin. Tampereen Ratikan vaunutestejä ja tyyppikokeita tullaan jatkamaan läpi syksyn ja talven, sitä mukaa kun uusia vaunujakin Tampereelle saapuu.

– Teemme ensi viikolla vaunuvalmistaja Škoda Transtech Oy:n kanssa Tampereen Ratikan kakkosvaunulla jarrutestejä. Maksimivauhti on testeissä 80 km/h. Paikalla on liikenteenohjaajia varmistamassa, että Ratikka pääsee liikkumaan esteettömästi. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvia lyhyitä viivästyksiä muulle liikenteelle, koeajokoordinaattori, projekti-insinööri Niina Uolamo Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo.

Liikenteenohjausta käytetään tarpeen mukaan Hervannassa Insinöörinkadun ja Kanjoninkadun risteyksessä sekä Hallilassa Hervannan valtaväylän ja Pehkusuonkadun risteyksessä.

Koska koeajoissa on mukana liikenteenohjaajia, muiden tielläliikkujien tulee kulkea ensisijaisesti liikenteenohjaajien opasteiden mukaisesti – myös silloin kun liikennevalot ovat päällä. Liikenteenohjaajien opastuksen päätyttyä alueella noudatetaan raitiotiealueen liikennesääntöjä ja valo-opasteita.

Tampereen Raitiotie Oy, Tampereen kaupunki ja Nysse ovat tuottaneet yhteistyössä monipuolista liikenneturvallisuusmateriaalia, johon kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa tampereenratikka.fi. Sivuilla on yleistä tietoa liikennesäännöistä ja lisäksi kaavioita ajoneuvoliikenteelle, kevyelle liikenteelle ja jalankulkijoille. Raitiotien liikennesääntöihin opastetaan myös animaatioiden avulla.

Marraskuun puolivälissä Tampereen Ratikan koeajot laajenevat Itsenäisyydenkadun asematunnelilta Pyynikintorille asti. Ajantasaisen tiedon koeajojen etenemisestä saa Tampereen Ratikan kanavista.

Lisätietoja:

Tampereen Ratikan liikenneturvallisuussivu: www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus

Niina Uolamo
Koeajokoordinaattori, projekti-insinööri
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 556 4064 (koeajopäivinä klo 16 jälkeen)
niina.uolamo (at) tampereenraitiotie.fi

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio (at) tampereenraitiotie.fi