Tampereen Ratikan koko vaunukalusto on koossa torstaina – Lyyli – Lajinsa ensimmäinen palaa kotipesään

Tampereelle on tilattu raitiotien osalle 1 yhteensä 20 raitiovaunua. Torstaina 21. lokakuuta raitiovaunuvarikolle saapuu viimeinen vaunutoimitus, kun lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka palaa takaisin kotipesään.

Lyyli – Lajinsa ensimmäinen on Tampereen Ratikan ensimmäinen vaunu. Se saapui Tampereelle osittain keskeneräisenä. Kuva: Tampereen Raitiotie Oy/ Pasi Tiitola

Ensimmäinen Tampereen Ratikka toimitettiin Tampereelle osittain keskeneräisenä viime vuoden toukokuussa, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästiin tekemään vahingoittamatta sen sisustusta. Se palautettiin viime vuoden marraskuussa takaisin Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi. Tämän viikon torstai-iltana vaunu toimitetaan takaisin Tampereelle.

Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikka nähdään liikenteessä ensi viikolla. Vaunulle on varattu erityistehtävä, sillä se tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.

Tampereen Ratikat on valmistettu Kajaanissa, Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla. Tampereen Ratikka on tähän mennessä kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu. Se on 37,3 metriä pitkä, 2,65 metriä leveä ja painoa sillä on 56,8 tonnia. Jokainen vaunu on nimetty niiden saapumispäivänä kalenterista löytyvien nimien perusteella. Osa vaunuista sai nimensä suoraan ja osalle yleisö pääsi äänestämään nimet. Lajinsa ensimmäinen Ratikka on nimeltään Lyyli ja seuraavat ovat saapumisjärjestyksessä Valma, Saaga, Lempi, Iisakki, Visa, Helinä, Atro, Aava, Tellervo, Tuure, Kukka, Ritva, Ensio, Urho, Päiviö, Aliisa, Olga, Veera ja Hilla. Viimeisen, eli 20. vaunun nimen saivat päättää Ratikantekijät.

Lisätiedot:

Kalustopäällikkö Ali Huttunen
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttunen@tampereenraitiotie.fi

Toimitusjohtaja Pekka Sirviö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Lue myös: