Tampereen Ratikan kymmenes vaunu saapuu tiistai-iltana

Tampereen Ratikan kymmenes vaunu saapuu tiistai-iltana

Tampereelle saapuu jo kymmenes raitiovaunu myöhään tiistai-iltana 13. huhtikuuta.

Tampereen Ratikan vaunun TRO02 purku lavetilta. Kuva: Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy

Kymmenes Ratikka saadaan Tampereelle tiistaina ja sen purku raiteelle tehdään keskiviikkona. Sen lisäksi, että vaunuja saapuu lisää, Ratikat myös liikkuvat entistä tiuhempaan koe- ja koulutusajojen merkeissä.

– Kahden ensimmäisen kuljettajakurssin oppilaat ovat päässeet jo itsenäisen ajon vaiheeseen, eli he voivat ajaa radalla itsenäisesti ilman ajo-opettajaa. Vaunujen määrän lisääntyminen lisää myös kuljettajien ajotunteja, mikä on meille erittäin tärkeää, Tampereen Ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala VR:ltä selventää.

Ratikan voi bongata aamukahdeksan ja iltakuuden välillä koko osan 1 alueella Hatanpään valtatietä lukuun ottamatta. Se alue päästään koeajamaan rakennustöiden valmistuttua heinäkuussa.

Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä. Ratikkakaupungin liikennesäännöt ovat saatavissa osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta.

Lisätietoja:

Kalustopäällikkö Ali Huttunen
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttunen@tampereenraitiotie.fi

 

Lue myös:

Tampereen Ratikan koeajot Taysin ja Etelä-Hervannan alueella onnistuivat odotetusti – Ratikan asiakastestaus jatkuu kevään ajan