Tampereen Ratikan sähköratavaurio on korjattu – PÄIVITYS: Linja 1 ei liikennöi tiistaina

PÄIVITYS UUTISEEN KLO 17.01: Ratikka ei liikennöi linjalla 1 tiistaina. Liikenne on korvattu busseilla. Tarkista linjasi palvelu Nyssen reittioppaasta.

Tampereen raitiotiejärjestelmässä tapahtui sähköratavaurio varhain tiistaiaamuna. Vaurio on saatu korjattua ja liikennöinti päästään palauttamaan. Ratikkaliikenne on korvattu aamupäivän ajan busseilla. Liikenne saadaan normalisoitua iltapäivän aikana.

Tampereen Ratikka liikennöimässä Tullin pysäkin läheisyydessä.
Kuva: Pasi Tiitola / Tampereen Raitiotie Oy

Sammonaukiolla sattui tiistaina hieman ennen klo 6 raitiotien sähköratavaurio. Ajolangan sivuunvetoköysi katkesi ja siitä johtuen ajolangan asema pääsi muuttumaan. Vauriosta johtuen Ratikan virroitin pääsi osumaan kannatinrakenteisiin ja vääntyi. Virroittimen osumasta johtuen kannatinrakenteet ja ajolanka vaurioituivat. Tarkkaa syytä vauriolle ei vielä tiedetä.

– Virroittimesta vaurioitunut vaunu seisahtui Sammonaukion ja Sammonkadun väliselle ajoradalle. Ohjasimme kunnossapitoallianssin toimesta liikennettä vaunun ohi siihen asti, että vaunu saatiin hinattua varikolle. Sähköratavaurion korjaustöiden johdosta linjalle jouduttiin ottamaan myös laajempi jännitekatko, jolloin lisäksi yksi vaunu jäi hetkellisesti Hämeenkadulle, kunnossapitoallianssin kunnossapitopäällikkö Santeri Heinonkoski kertoo.

Korjaustöissä uusi ajolangan sivuunvetoköysi nostettiin paikalleen ja ajolanka asemoitiin ja mankeloitiin suoraksi. Ennen liikennöinnin aloittamista suoritettiin vielä koeajo vaunulla. Liikennöinti päästiin aloittamaan linjalla 3 kello 13.45. Linjan 1 liikennöinti käynnistetään, kun lumityöt on saatu tehtyä, arviolta 1–2 tunnin sisällä. (HUOM. Uutista päivitette. Linja 1 ei liikennöi tiistaina.)

– Lumitilanne on vaikuttanut osaltaan liikennöinnin aloittamiseen, sillä korjaustöiden aikana lunta ehti kertyä kiskoille ja pysäkkialueille runsaasti. Ennen liikenteen normalisoinnin aloittamista on tarvittu perusteellinen auraus. Liikennöinnin aikana kiskot pysyvät normaalisti auki, Heinonkoski täsmentää.

Lisätiedot:

Santeri Heinonkoski
Kunnossapitopäällikkö
Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi
puh. 040 863 0636
santeri.heinonkoski@nrcgroup.fi