Tampereen Ratikka muistuttaa tarkkuudesta liikenteessä ja pysäköinnissä

Tampereen Ratikka muistuttaa autoilijoita kiinnittämään talviliikenteessä erityistä huomiota raitiotien läheisyydessä ajamiseen ja pysäköintiin, jotta kiskoille juuttumisilta vältytään ja Ratikalle mahdollistetaan esteetön kulku.

Tampereen Ratikka Sammonkadulla talvella
Kuva: Wille Nyyssönen/ Tampereen Raitiotie Oy

Lumi on peittänyt kadut alleen ja lisää lunta on luvassa myös lähipäivinä. Tampereen Ratikka muistuttaa autoilijoita kiinnittämään erityistä huomiota liikennemerkkeihin ja huomiovaloihin raitiotien läheisyydessä, jotta autoilijat eivät ajaudu raiteille. Auto juuttuu helposti raiteille pehmeässä lumessa tai viimeistään, kun asfalttiosuus loppuu. Raiteille juuttuminen päättää niin autoilijan kuin Ratikan matkustajienkin matkanteon. Pahimmallaan se estää ratikkaliikenteen molempiin suuntiin ja vaikuttaa siten satoihin ihmisiin. Raiteille ajaminen myös vaarantaa liikenteen.

– Kunnossapitoallianssimme pitää huolen siitä, että Ratikan kiskot ovat puhtaat, mutta lumen takia niitä voi silti olla vaikea erottaa. Tarkkaavaisuus ja sopiva tilannenopeus auttavat huomaamaan liikenneopasteet, jotka kertovat oikeat kaistat autoilijoille. Lumisen talven takia nyt tulee olla erityisen tarkkana, Tampereen Raitiotie Oy:n ratapäällikkö Antti Uotila muistuttaa.

Luminen talvi edellyttää tarkkuutta myös pysäköinnissä radan varteen. Ajoneuvo tulee pysäköidä siten, että sen uloin osa on vähintään metrin päässä lähimmän kiskon reunasta, jotta Ratikka pääsee ohi turvallisesti. Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssin mukaan yleisimmin virheellisiä pysäköintejä tehdään Insinöörinkadun pysäkkitaskuissa tai Hämeenkadun lastauspaikoilla.

– Siinä missä kiskoille ajaminen myös väärin pysäköiminen aiheuttaa myöhästymisiä raitiovaunuliikenteelle. Vaarana on toki myös törmääminen pysäköityyn ajoneuvoon. Tällaisessa tilanteessa tavoittelemme aluksi aina ajoneuvon omistajaa siirtämään kulkupeliään, mutta tarvittaessa ajoneuvo hinataan pois ja lasku siirrosta menee ajoneuvon omistajalle. Myös pysäköintivirhemaksu tai poliisin rikemaksu on mahdollinen, Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssin työnjohtaja Pekka Salminen selventää.

Lisätietoja:

Antti Uotila
Ratapäällikkö, Tampereen Raitiotie Oy
etunimi.sukunimi (at) tampereenraitiotie.fi
puh. 050 567 5715

Pekka Salminen
Työnjohtaja
Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi
etunimi.sukunimi (at) yit.fi
puh. 040 647 1370                  

Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi vastaa raitiotien normaalin kunnossapidon lisäksi raitiotien talvikunnossapidosta, sähkönsyöttöasemien ja varikon piha-alueiden kunnossapidosta sekä kunnossapidon päivystystoiminnasta. Kunnossapidon tilaa Tampereen Raitiotie Oy ja siitä vastaavat NRC Finland Oy ja YIT Road Oy.

Lue myös: