Nordic Light Rail Prize -palkinto Tampereen Raitiotie Oy:n Ali Huttuselle

Tampereen Ratikan kalustopäällikkö Ali Huttuselle on myönnetty arvostettu Nordic Light Rail Prize -palkinto pitkäaikaisesta ja omistautuneesta työpanoksesta raideliikenteen kaluston parissa. Palkinnon myöntää pohjoismainen kaupunkiraideliikenneyhdistys Nordic Light Rail Association.

Nordic Light Rail Prize (NLRP) -palkintoa on jaettu vuodesta 2016 henkilöille, jotka ovat ansioituneet työssään raitiovaunujärjestelmien parissa. Ali Huttusen palkinnon perusteluina oli erityisesti hänen merkityksensä Tampereen raitiovaunuhankkeessa.

– Palkinnolla kiitämme Huttusta hänen poikkeuksellisesta omistautuneisuudestaan ja osallistumisestaan raitiovaunujärjestelmien kehittämiseen. Alilla on ollut myös erittäin vahva panos raitiovaunuteollisuuden tulevaisuuden mahdollisuuksien kehittämisessä, toteaa puheenjohtaja Bernd Reuß Nordic Light Rail Associationista.

Huttunen on työskennellyt Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkönä marraskuusta 2017 lähtien. Hänen työtehtäviinsä on kuulunut taloudellinen ja hallinnollinen vastuu raitiovaunujen suunnittelusta, rakentamisesta, vastaanottamisesta ja huollon järjestämisestä raitiotiejärjestelmän omistajan puolelta. Huttunen on valmistunut insinööriksi vuonna 1985 Tampereen teknillisestä oppilaitoksesta ja hän on työskennellyt valmistumisestaan saakka raideliikenteen kaluston parissa Tampereella.

– Olen ylpeä saadessani vastaanottaa tämän palkinnon. Jaan sen ajatuksissani kaikkien niiden kanssa, jotka ovat toiminnallaan edesauttaneet Tampereen raitiovaunuhankkeen onnistumisessa ja aikaansaaneet Tampereelle kansainvälistä arvostusta nauttivan, edelleen kehittyvän ja laajenevan, raitiotiejärjestelmän, sanoo Ali Huttunen.

Palkinto luovutetaan Huttuselle Light Rail Day -konferenssipäivässä 27. toukokuuta 2024. Onnittelupuheen pitää Tampereen Raitiotie Oy:n kehitysjohtaja Ville-Mikael Tuominen.

Lisätietoja:

Ville-Mikael Tuominen
Kehitysjohtaja, Tampereen Raitiotie Oy
etunimi.sukunimi (at) tampereenraitiotie.fi
puh. 050 343 0700

Ali Huttunen
Kalustopäällikkö, Tampereen Raitiotie Oy
etunimi.sukunimi (at) tampereenraitiotie.fi
puh. 040 866 3800                  

Lue myös: